Asgari ücrete zam mı geliyor: Tarih verildi

SGK Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücretliye gelecek zammı açıkladı.

Asgari ücrete zam mı geliyor: Tarih verildi

Temmuz ayında emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zammı yapılacak. Ancak maaş zammı asgari ücretlileri vurmayacak. Bu noktada sürpriz kulis bilgisini SGK Uzmanı İsa Karakaş, duyurdu. Karakaş, tarih vererek asgari ücretliye gelecek zammı açıkladı. 5 aylık enflasyon farkına göre emeklinin yüzde 22,72 maaş zammı kesinleşmişti. Son 1 aylık verinin dahil olması ile birlikte emekli maaş zammı ortaya çıkacak. Emekli maaşları her ne kadar önemli olsa da artan enflasyon karşısında asgari ücretlinin maaşı da eridi. Bu noktada asgari ücretli ara zam talebini gündeme getiriyor.

AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere ara zammın olacağını söylerken asgari ücret ara zammının gündemlerinde olmadığını söyleyerek kapıyı kapatmıştı. Ancak son günlerde açlık sınırının asgari ücreti geçmesi sonrasında bir ara zammın yapılmasının altı çiziliyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş’ta konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

4 BİN TL GELEBİLİR

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 2024 yılında asgari ücretle ilgili merak edilenleri yanıtladı. Karakaş, eylül ayında asgari ücrete önemli bir zam yapılacağını duyurdu. Yüksek enflasyon ve yaşam maliyeti artışları karşısında çalışanların beklentilerini değerlendiren Karakaş, asgari ücrete 4.000 TL zam beklentisini dile getirdi.

EYLÜL AYINA..

Karakaş, kamu çalışanlarına temmuz ayında yapılacak zamla birlikte, eylül ayında asgari ücretlilere de zam yapılacağını belirtti. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden asgari ücretliler için planlanan bu artışın, hayat pahalılığıyla başa çıkmalarına yardımcı olacağını vurguladı.

Kaynak: kamusonhaber