Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücrette Eylül ayı işaret edildi

Ocak ayı içinde asgari ücretlilere yüzde 49 oranında zam yapılmıştı. Bunun sonucunda maaşlar 17 bin 2 TL’ye yükseldi. Ancak son 4 aylık süreçte çalışanların maaşları enflasyon karşısında adeta eridi. SGK Uzmanı İsa Karakaş, canlı yayında asgari ücrete ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ocak ayı içinde asgari

Milyonlarca emekli ve memurun gözü maaşlarına yapılmasını istedikleri zamın peşinde. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan enflasyon rakamını işaret ederek, ara zammın gündemlerinde olmadığını dile getirmişti.

ZAM TARİHİ GELDİ

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları asgari ücretliler için hayal kırıklığı olsada enflasyon rakamlarına göre bir zammın olabileceği noktasında kulis bilgileri de sürekli gündemde yer alıyor.

SGK Uzmanı İsa Karakaş ise canlı yayında asgari ücrete ilişkin tarih vererek açıklamalarda bulundu. Karakaş: “Temmuz zamları da bittikten sonra enflasyon rakamları da düşeceği için kamu zamları da sonradan yapılacak. Ardında çaktırmadan Eylül gibi bir asgari ücrette düzeltme olmasını bekliyoruz. Diğer türlü Şubat ayına kadar asgari ücretlinin dayanması zor” dedi.