AŞK-I MEMNU ŞAYESTE FATMA KARANFİL ÖLÜM SEBEBİ: Fatma Karanfil Kimdir, Kaç Yaşında Öldü? Fatma Karanfil Neden Öldü?

Türk televizyon tarihinin en sevilen yapımlarından Aşk-ı Memnu dizisinde Şayeste karakterini canlandıran ünlü oyuncu Fatma Karanfil hayatını kaybetti. 25 Mayıs'ta entübe edilen usta oyuncudan acı haber geldi. Peki, Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında öldü? Fatma Karanfil neden öldü? İşte yanıtı..

AŞK-I MEMNU ŞAYESTE FATMA KARANFİL ÖLÜM SEBEBİ: Fatma Karanfil Kimdir, Kaç Yaşında Öldü? Fatma Karanfil Neden Öldü?

Aşk-ı Memnu dizisinde hayat verdiği Şayeste karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Fatma Karanfil vefat etti. 4 Haziran Salı günü duyurulan Fatma Karanfil ölüm haberi ardından hayranları araştırmaları hızlandırdı. 25 Mayıs'ta entübe edilen usta oyuncu Fatma Karanfil ne kanseri merak konusu oldu. Peki, Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında öldü? Fatma Karanfil neden öldü? İşte merak edilenler..

AŞKI-I MEMNU ŞAYESTE FATMA KARANFİL NEDEN ÖLDÜ?

Fatma Karanfil göğüs kanseri olduğu biliniyor. Fatma Karanfil menajeri Aslı İslamoğlu paylaşımında, "Değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'i kaybettik. Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden, çok değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi" dedi.

AŞK-I MEMNU ŞAYESTE FATMA KARANFİL ÖLÜM SEBEBİ: Fatma Karanfil Kimdir, Kaç Yaşında Öldü? Fatma Karanfil Neden Öldü? - Resim : 1

FATMA KARANFİL KİMDİR? KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

3 Şubat 1952 Eskişehir doğumlu olan Fatma Karanfil, Language and Culture Center’de okudu. Ardından 1968 yılında Ses Dergisi yarışmasında 3. oldu. Sinemaya adım atan Fatma Karanfil 1975 yılında Ali Kocatepe ile evlendi. Çift daha sonra ayrıldı. 1976-1980 yılları arasında Londra’ya tekstil eğitimi alan Fatma Karanfil göğüs kanseri teşhisi nedeniyle zor günler geçirdi. Hastalığı yenmeyi başaran Fatma Karanfil Yeşilçam’ın efsane yapımlarından Keloğlan'da Fatma karakterini oynadı. Asıl ününe Kanal D'de yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisindeki Şaheste rolüyle kavuştu.

Kaynak: Şermin Temur