Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Askerlik yerleri belli oldu mu? 2024 Askerlik yerleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? MSB 2024 Şubat ayı askerlik sınıflandırma sonuçları

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, 2024 askerlik sevk tarihleri takvimini açıkladı. Bu kapsamda, vatani görevini yerine getirmek isteyenlerin merakla beklediği 2024 askerlik yerleri de e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. İşte detaylar:

2024 Askerlik Yerleri Açıklandı mı? Ne Zaman Sorgulanabilir?

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre, Şubat 2024 sınıflandırma sonuçları 01 Şubat 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden vatandaşlara duyurulacak. Bu tarihte sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde ayrılan yedek subay/astsubay adayları ve er statüsündeki yükümlülerden, belirtilen mazeretlere sahip olmayanlar bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

Askerlik Yerleri Nasıl Öğrenilir?

Er adayları, sevk dönemlerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Bu bilgilere erişim için adaylar, e-Devlet sistemi üzerinden alacakları erişim şifresini kullanmalıdır. Erişim şifresi PTT’den kimlikleri karşılığında alınabilir. e-Devlet’e giriş yapacak olan adaylar, hizmet adını yazarak yer bilgisini görüntüleyebilirler.

2024 MSB Sevk Tarihleri:

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup): 08 Şubat 2024
  • Er (2’nci Grup): 07 Mart 2024
  • Er (3’üncü Grup): 18 Nisan 2024

Ayrıca, sevk tarihleri ve askerlik yerleri ile ilgili detaylı bilgilere MSB’nin resmi internet sitesinden de ulaşmak mümkündür.

6. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

7.Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

8. Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

9. Yükümlüler, askerlik hizmeti süresince kullanmak üzere, sivil hayatta kullandıkları cep telefonu hatlarını, silahaltına alınmadan önce yetkili GSM bayilerine müracaat ederek herhangi bir ücret ödemeden kısıtlı hatta çevirebilecek, terhis olmalarını müteakip müracaat edecekleri yetkili GSM bayilerince tekrar sivil hayattaki cep telefonu hatlarının özelliklerine döndürebileceklerdir.

10. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ