Aşkın Özön: İzmit için görüşmeler yapıyorum

Mayıs ayında gerçekleşen genel seçimlerde İYİ Parti Kocaeli milletvekili adayı olan Aşkın Özön İzmit Belediyesi başkan aday adaylığı için görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Aşkın Özön: İzmit için görüşmeler yapıyorum

Yerel seçimlere sayılı günler kala, belediye başkanı olmayı hedefleyen birçok isim aday adaylığını duyurmaya başladı. İlimizin en önemli ilçesi İzmit için ise her yerel seçimde birçok talipli oluyor.

13. SIRADAN ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

İYİ Parti’den 13. sıra milletvekili adayı olan Aşkın Özön’ün ismi de İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için geçiyor. Kentimizde geniş bir kesim tarafından tanınan İnşaat Mühendisi ve Jeofizik Mühendisi Aşkın Özön gazetemize yaptığı açıklamada parti büyükleri ile istişare ettiğini belirtti.

“NET BİR KARAR YOK”

Aşkın Özön’ün açıklaması şu şekilde: “İzmit için adaylığım yönünde konuşulan kulislerin farkındayım. Gerek partimizin üst kurulu gerekse milletvekillerimiz ile bir takım görüşmeler yapıyor tavsiyeler alıyorum. Şu an için net bir karara varmış değiliz.

“BU BİR EKİP İŞİ”

‘Aday olacağım’ ya da ‘olmayacağım’ kararı sadece benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Bu bir ekip işi, kararında bu şekilde ortak akılla verilmesi doğru olacaktır. Bu konuyu parti büyüklerimiz ile istişare ediyoruz” dedi.

AŞKIN ÖZÖN KİMDİR?

1981 yılında Kocaeli’nde doğdu. 1999 yılında İzmit Teknik Lisesi Elektrik Bölümünden, 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği ve 2006 yılında İnşaat Mühendisliğini Bölümlerinden mezun oldu. DAMA Projede, Jeofizik Zemin bilgilerini harmanlayarak 136 adet Projenin Depreme Dayanıklı Statik Projelerini oluşturdu. Altınova Tersane Bölgelerinde, Deniz Kıyı Şeridinde Sıvılaşmayı yok etmek amaçlı Zemin Jetgrout ve Yük Gemilerini taşıyacak olan Kızakların, ana kayaya inen, sayısız Kazık çalışmalarında bulunarak Profesyonel Tersane kurulumunu gerçekleştirdi. Kamuya fayda sağlamak amacıyla İzmit Belediyesi Fen İşleri Bölümünde Gölkay, Mahalle Konakları, Bisiklet Yolları, Profesyonel Kapalı Pazarlar, Asfalt yol Projeleri, Viyadük vb projelere imza attıktan sonra Etüd Proje Müdürü olarak görevini tamamladı. Kocaeli’nin önde gelen firmalarından Pekdemir İnşaatta Lüks Konut projelerinde Yapım Şefi, Kain ve Kavşut İnşaatlarda Üstün özellikle Binaların yapımında Proje Müdürü olarak çalışarak yaklaşık 1500 adet dairenin zamanında, kaliteli ve Depreme Dayanıklı yapılmalarını sağladı. İki dönem Kocaeli İnşaat Mühendisleri odasında yönetici olarak görev yaptı. Deprem İzolatörlü Kocaeli Şehir Hastanesinin yapımına katkı sağladıktan sonra kendi şirketini kurdu. Şu anda Lüks Villa, Rezidans Yapımı ve çeşitli Taahhüt İşleri yapmaktadır. Kahramanmaraş depremi sonrası bölgede incelemelerde bulunmuş ve kendini Profesyonel, Zemine önem veren, Sosyal Donatısı yeterince olan, Mahalle bazlı Kentsel Dönüşüm Projelerine adamıştır. Kariyer hayatı boyunca Proaktif ve sistemli olabilmek için kendisini sürekli seminer ve eğitimlerle desteklemiştir, desteklemektedir. 16 yıllık evli olup bir kız çocuk babasıdır.