Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASMR videosu izlemeye doyamayanları şaşırtacak haber: Bu videoların çok izlenmesinin sırrı ne?

ASMR videoları, son zamanlarda çok sık izleniyor. Beyin orgazmı olarak tanımlanan ASMR videolarının neden bu kadar çok izlendiği merak ediliyor. İşte bu videoların izlenme sebebi…

ASMR videoları, son zamanlarda

ASMR’nin açılımı, Automonous Sensory Meridian Response şeklindedir. Bu videolar iç gıdıklanması sağlar. Beyin, ASMR videolarında çıkan seslerden garip bir haz alır. Aynı zamanda bu videoları izlerken garip bir rahatlama hissi ortaya çıkar.

ASMR videolarının ortaya çıkışı 2009 yılında yayımlanan bir videoya dayanır. Bu videoda yatıştırıcı sesler çıkaran görüntüler yer alır. Maria takma ismi olan YouTube kullanıcısı, bu tarz görüntüler paylaşmayı sürdürür. ASMR içerikleri oluşturan kişiler, ASMRtist olarak adlandırılır.

ASMR VİDEO TÜRLERİ

ASMR videoları arasında en çok öne çıkan içerikler şu şekilde sıralanabilir:

-Yemek yeme ve yapma

-Fısıltılı konuşma

-Makyaj yapma videoları

-Bir cisme dokunma görüntüleri

-Ev düzenleme görüntüleri

-Havlu katlama

-Sabun doğrama

-Pres makinesi videoları

ASMR videolarının etkilerinden reklamlarda da yararlanılır. Örneğin dondurma yerken çıkan sesler, ASMR etkisi yaratır. Bu tür ses efektleri, reklamlarda sıklıkla kullanılır.

ASMR VİDEOLARI, NEDEN ÇOK İZLENİR?

ASMR videolarının çok izlenmesinin nedeni sunduğu geçici rahatlama olarak belirtiliyor. Aynı zamanda strese karşı iyi gelmesi de çok izlenmesine neden oluyor. Bu videoları izleyenler, öğrenmeye açık kişiler olarak tanımlanabilir.

Bazı içeriklerdeki yumuşak ve sessiz dokunuşlar, anne şefkati ile ilişkilendirilmektedir. Bilim insanları, ASMR videolarının sağlık açısından yararlı olduğunu belirtmektedir. Bazı içerikler öğretici yapısıyla da dikkat çeker. Ev düzenleme, saç yapma gibi farklı konular hakkında bilgi edinmek için bu videolar izlenebilir.

ASMR videoları için her zaman faydadan bahsetmek mümkün olmayabilir. Bazı videolar, izleyen kişileri daha çok tüketime yönlendirebilir. Aynı zamanda şiddet eğiliminin artması noktasında tetikleyici olabilir. Yemek yemeye yönelik videolar, düzensiz yeme alışkanlığının tetiklenmesine yol açabilir.

ASMR videolarını izleyen kişilerin abartıya kaçmamasında fayda vardır. Videoları sürekli izlemek, rahatsız edici olabilir. Bu nedenle sınırlı şekilde bu videoların rahatlatıcı etkisinden yararlanılmalıdır. YouTube, TikTok gibi farklı platformlardan ASMR videosu izlenebilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD)
Sıradaki Haber Bir tütün ürününe daha zam geldi