AŞURE DUASI TÜRKÇE ARAPÇA OKUNUŞU: Aşure Günü Hangi Dua Okunur? Muharrem Ayı Aşure Günü Yapılacak İbadetler

Her yıl evlerde kaynatılan aşure tencerelerinin başında okunacak dua merak konusu oldu. Aşure yapacak olan vatandaşlar yapacağı ibadetleri araştırdı. Hz. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin’in Kerbela olayında şehit edildiği gün olan aşure günü anısına okunacak duayı sizler için araştırdık. İşte aşure duası Türkçe Arapça okunuşu..

AŞURE DUASI TÜRKÇE ARAPÇA OKUNUŞU: Aşure Günü Hangi Dua Okunur? Muharrem Ayı Aşure Günü Yapılacak İbadetler

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan aşure duası Türkçe Arapça yazılışı ve okunuşu merak edildi. Her yıl yapılan Aşure Günü okunacak dua çok sayıda vatandaşın gündemine girdi. Bu sene aşure günü tencerelerini kaynatıp dua etmek isteyenler için dua ve yapılacak ibadetler belli oldu. İşte aşure günü yapılacak ibadetler ve aşure günü duası..

AŞURE DUASI TÜRKÇE ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme innî es’elüke bi-hakkıyâ Ebu Abdullahil Hüseyin ve bi-hürmetihi ve ceddihi ve ummihî ve ebihi ve bi-seyyidil vâsıyyil Emîn. En yürziyani fîd-dünya hazehi ve yüsallimani yevmel kıyâmeti innake alâ kulli şey’in kadîr.

Aşure duasının Türkçe okunuşu ve anlamı şu şekilde ifade edilir:

“Allah’ım! Ben sana Ebu Abdullah Hüseyin’in hürmetine, onun büyük babasının, annesinin, babasının ve Hz. Muhammed’in vârisinin hürmetine yalvarıyorum. Beni bu dünyada hoşnut et ve kıyamet gününde ona selamet ver, çünkü sen her şeye kadirsindir.”

AŞURE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER

Aşure günü oruç tutmak sünnettir. Bir hadise göre aşure günü oruç tutanın bir yıllık günahları affolur. Tek başına Aşure günü oruç tutmak mekruh olur. Çünkü Yahudilere benzenmiş olur. 9. ile 10. veya 10. ile 11. günü tutulursa mekruh olmaz. Sıla-i rahim yapmalı. Bir başka deyişle salih akrabayı ziyaret edip, hediye ile veya çeşitli yardım ile gönüllerini almalı. Sadaka verilmeli, gusletmeli ve ilim öğrenmeli.

Kaynak: HABER MERKEZİ