Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ata altını ne kadar güncel? 7 Kasım çeyrek, gram, Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar?

7 Kasım tarihinde altın

7 Kasım tarihinde altın fiyatları, yatırımcılar ve ekonomiyle ilgilenen kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Gram altın, güne yükselişle başlamasının ardından tam altın fiyatları da sorgulanıyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe bağlı olarak değer kaybeden gram altın, bugünkü fiyatıyla merak konusu olmuştur.

Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar?

Altının gram fiyatı, önceki gün yüzde 0,5’lik bir düşüşle 1.808 TL seviyesinden kapanış yapmış, yeni güne ise 1.802 TL seviyesinden başlamıştır. Çeyrek altın fiyatları ise 2.970 TL’den alıcı bulmaktadır.

Cumhuriyet Altını Fiyatı

Yatırımcıların sıklıkla tercih ettiği Cumhuriyet altını ise 12.130 TL seviyesinden satışa sunulmaktadır.

Piyasalarda Fed Yetkililerinin Etkisi

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları, enflasyonla mücadelenin sürdüğüne dair işaretler verdi. Bu durum, altın başta olmak üzere emtia piyasalarını etkileyen önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Faiz Beklentileri ve Powell’ın Açıklamaları

Para piyasalarında, Fed’in gelecek üç toplantısında politika faizini sabit tutması beklenirken, Fed Başkanı Jerome Powell’ın perşembe günü yapacağı açıklamalar özellikle önem taşıyor. İş gücü piyasasına ilişkin son verilerin ardından Powell’ın tonunun piyasalarda etkili olacağı öngörülüyor.

Ons Altın Fiyatı ve Direnç Seviyeleri

Teknik analistler, altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 dolar seviyelerinin direnç, 1.960 ve 1.950 dolar seviyelerinin ise destek olarak izleneceğini belirtiyorlar. Ayrıca yurt içinde hazine nakit dengesi ve yurt dışında Euro Bölgesi’nde ÜFE ile ABD’de dış ticaret dengesi verileri piyasaların odak noktasında olacak.

Ortadoğu Gelişmeleri ve Emtia Piyasaları

Gün içerisinde, Ortadoğu’daki İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışının da piyasalar üzerinde etkili olabileceği düşünülüyor. Bu tür jeopolitik gelişmeler, altın fiyatları üzerinde belirsizlik yaratarak, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına olan ilgiyi artırabilir.