Atalay’dan asgari ücret mesajı; “Masadan kalkarız”

Milyonlarını gözünü çevirdiği asgari ücret görüşmelerine ilişkin TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, açlık sınırının teklif edilmesi durumunda masadan kalkacaklarını söyledi.

Atalay’dan asgari ücret mesajı; “Masadan kalkarız”

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay geçtiğimiz günlerde asgari ücret pazarlığına açlık sınırı olan 14 bin 250 TL’den başlayacaklarını açıklamıştı. Atalay, hükümet tarafından açlık sınırının teklif edilmesi durumunda masadan kalkacaklarını söyledi.

"ÖYLE ŞEY OLMAZ"

Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Atalay, açlık sınırıyla teklif hükümetin gelmesi halinde ne yapacakları sorulan Atalay, “O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz” dedi. Bazı hükümet yetkililerinin ifade ettiği ve yüzde 25 artışa tekabül eden 14 bin 250 TL gibi bir ücreti de asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Atalay, “Bizim rakam telaffuz etmemiz doğru değil. Ne vereceklerini görelim; ondan sonra tavrımızı belirleriz. Teklifi Başkanlar Kurulu’na getirip orada kararımızı veririz” dedi.

ENFLASYONUN DÜŞÜRÜLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Başkan Atalay, asgari ücrete bir yıl artış yapılmayacağı göz önüne alındığında, yılsonuna kadar geçimi sağlayacak bir artış yapılması gerektiğini söyledi. Atalay dün de asgari ücrete tek zam için önce enflasyonun düşürülmesi gerektiğini söylemişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ