Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atasoy Bilgin: Kent Konut dar gelirliye hizmet edecek

Nokta TV’de yayınlanan Seçime Doğru programının konuğu olan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin, “Biz geldiğimiz zaman Kent Konut dar gelirliye hizmet edecek” dedi.

Nokta TV’de yayınlanan Seçime

Pazar günü sandık başına giderek kentlerimizi 5 sene boyunca emanet edeceğimiz isimleri seçeceğiz. Heyecanla beklenen seçime 3 gün kala CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin Nokta TV’de yayınlanan Seçime Doğru programının konuğu oldu.

“ADAYLIK İÇİN BİR TALEBİM VARDI”

Bilgin, Ebru Şimsek’in moderatörlüğünü yaptığı Seçime Doğru programında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bilgin’in açıklamalarından satır başları: “Benin yerel seçimlerle ilgili bir talebim vardı. Bunun için genele merkezle sürekli görüşüyordum. Onlar da bana teklifte bulundu. İlk başta çok heyecanlandım ve kabul ettik.

“VATANDAŞLAR İKTİDARA KIRGIN”

Sahaya ilk çıktığım zaman seçim atmosferine girmemişti insanlar. Son 3 haftadır bu heyecana kapıldılar. Herkes geçmişte hangi partiye oy verdiyse o partiye küskünlükleri var. Verilen sözler seçimden sonra tutulmadı. Vatandaşlar buna kırgın.

“EMEKLİLER SARI KART GÖSTERECEK”

Gençler bir değişim istiyorlardı. Hatta gençler sandığa gitmeyi düşünmüyordu ama gitmeye karar verdiler. Emekliler verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle hükümete bir sarı kart gösterecektir.

“BU ŞEHİR DEPREME HAZIRLANMADI”

Bu kentin 3 tane ana sorunu var. Projelerimiz bu temellerin üzerine kuruldu. Bu kent 1999 yılında bir deprem yaşadı ama bu şehir depreme hazırlanmadı. Kocaeli’yi geleceğe hazırlamak için depreme karşı çalışmalar yapmamız gerekiyor.

“STK’LAR İLE ORTAK PROJELER”

Kentin en büyük sorunlardan biri ise ulaşım. Kocaeli’de ulaşım eziyet haline gelmiş durumda. Kent gittikçe yoksullaşmış. Bu kenti depreme hazırlamamız gerekiyor. Kocaeli’deki tüm STK’lar ile ortak projeler geliştirmemiz gerekiyor.

“GÜÇLENDİRME SEFERBERLİĞİ…”

Derpem çalışmaları için bina tespit çalışmaları, güçlendirme seferberliği, ada bazlı dönüşümler ve dirençli kamu binaları yapacağız. Depreme hazır güçlü bir kent oluşturacağız. Belediye kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde mülk sahiplerini ikna etmeli. Onların müteahhitle anlaşması için imkanlar sağlayacağız.

“ÖRNEK BİR PROJE YOK”

Ucuz kredi bulunması gerekiyorsa, ucuz kredi imkanı sağlayacağız. İnsanlara kira yardımı yapacağız. Bunun örnekleri mevcut. Avcılar’da yapılıyor bu. Ama Büyükşehirin Kocaeli’de insana örnek sunacağı bir projesi yok.

“BU KENTİ DEPREME BİZ HAZIRLARIZ”

Bununla ilgili maliyet çalışmaları yaptık. Bunları vatandaşlarımıza sunacağız. Bizim vatandaşa güven vermemiz gerekiyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Bu kenti depreme ancak biz hazırlarız.

“TAHİR BEY DEPREME BÜTÇE AYIRMAMIŞ”

6 şubat depreminden sonra Tahir Büyükakın’ın aklı yeni başına geldi. Deprem için nasıl projeler geliştirmiş diye bakıyorum. Büyükakın’ın bu kenti depreme hazırlamak için’ bütçe ayırmadığını gördüm. Tahir Bey 2015 yılından beri bu kentte siyaset yapıyor. Ama bütçesinde depremle ilgili bir konu yok.

“KENT KONUT DAR GELİRLİYE HİZMET ETMELİ”

Kent Konut yeni konutların üretilmesi noktasında işin içerisinde olacak. Kent Konut ekonomik durumu iyi olanlara konut üretmek yerine, dar gelirli vatandaşlarımıza konut üretecek. Geçmişte örnekleri var bunun. Yuvam Akarca konutları var. Böyle sosyal konutlar ürettik. Kent Konut buna hizmet etmeli.

“DENİZDEN FAYDALANAMIYORUZ”

Kocaeli büyüyor fakat gelişmiyor. Nüfus artıyor ama yolları ulaşımı karmaşaya dönüşüyor. Ulaşımın Kocaeli’de ebtegre edilmesi gerekiyor. Denizimiz var. Ama bundan faydalanamıyoruz. Hafif yaylı sitemler ve metro kentin ulaşım sorununu çözmekte önemli rol oynuyor.

“AKTARMA SİSTEMİ ŞART”

Ama Kocaeli’de böyle bir durum yok. Bu konuda adımlar atacağız. İnsanlar gün içinde birçok araç değiştiriyor. Aktarma sistemini getireceğiz. Deniz ulaşımını arttıracağız. Tem Otoyolu Çevre Yolu projemiz var. Bu yol şehrin belirli yerlerine bağlanacak. Bu proje kentin trafiğini rahatlatacak bir adım.

“ŞEHRİ METRO AĞLARI İLE DONATACAĞIZ”

Kent kuzeye doğru gelişiyor, kuzeye doğru hafif yaylı sistemleri kurmamız lazım. Körfez, İzmit, Kartepe Metrosu yapacağız. Şehrimizi metro ağları ile donatacağız. İzmit Büyükşehir Belediyesindeyken bu kentin başlıca sorunlarını çözmüştük. Baraj yaparak su sorununu çözmüştük,

“2004’DEN BERİ HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR”

İZAYDAŞ’ı, sanayiler açtık. Kentin asli sorunları olan deprem için çalışmalar yapmak ve ulaşımı çözmek için adımlar atmıştık. Ama 2004 yılında bu kenti aldılar, hiçbir şey yapmadılar.

“SORUNLARI BİZ ÇÖZECEĞİZ”

Yaklaşık 50 milyarlık bir bütçesi olan belediye ulaşım için bir kuruş ayırmıyor. Kocaeli’de bu zamana kadar metrolar yapılmış olmalıydı. 2004 yılından beri çözülmüyor bu sorunlar, artık biz çözeceğiz.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…