Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atatürk heykeli kent meydanına çok yakıştı

Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan yeni tören alanında sona gelindi. Kent Meydanı’na Atatürk heykeli yerleştirildi.

Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir

İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan tören alanının yetersiz ve engebeli olması nedeniyle Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı hazırlıklarına başlamıştı. İzmit’in yeni tören alanı olarak belirlenen Kent Meydanı’nda sona gelindi.

SİVİL KIYAFETLİ ATATÜRK

Tören alanının en önemli parçası olan Atatürk heykeli bugün yerleştirildi. Heykeltıraş Tankut Öktem’in kızı mimar Pınar Öktem Doğan atölyesinde hazırlanan 2.80 metre boyundaki kalpaklı ve sivil kıyafetli Atatürk heykelinin yanında İstiklal Marşı ve Atatürk’ün gençliğe hitabesi yer alıyor.

ÇOK BEĞENİLDİ

Atatürk’ün heykelinin bir tarafında Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı, diğer tarafında ise İzmit’i ziyaretinin resmedildiği rölyefler yer alıyor. Atatürk’ün heykeli ilk günden İzmitlilerin ilgisini çekti ve çok beğenildi.

İLK TÖREN YARIN

İlçemizin yeni tören alanında ilk tören ise yarın gerçekleşecek. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk heykeline çelenk sunulacak.