Atatürk Neden Öldü? Atatürk Nerede, Saat Kaçta Öldü? Atatürk Yaşasaydı Kaç Yaşında Olurdu?
10 Kasım tarihinin gelişiyle Atatürk'ün hayatı araştırılmaya başladı. 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı kaç yaşında olurdu merak edildi. Arkasında gözü yaşlı bir ulus bırakan Mustafa Kemal Atatürk saat kaçta, nerede öldü? İşte yanıtı..
Türk halkının Atası Mustafa Kemal Atatürk ölüm yıldönümünde anıldı. 10 Kasım tarihinin gelişiyle ebediyete intikal eden Atamız bir kez daha anıldı. 10 Kasım tarihinin detayını bilmeyen vatandaşlar Atatürk nerede öldü, Atatürk neden öldü, Atatürk öleli kaç sene oldu, Atatürk ölüm yıldönümü, Atatürk hangi gün öldü, Mustafa Kemal Atatürk kaç yaşında öldü, Atatürk yaşasaydı kaç yaşında olurdu, Atatürk saat kaçta öldü sorularına yanıt aradı. Bir milletin kurtarıcısı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hastalık ve ölüm bilgileri haberimizde..
ATATÜRK SAAT KAÇTA, NEREDE ÖLDÜ?
1991 Selanik doğumlu olan Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini kapadı. 10 Kasım 1938'de saat 0.905'te vefat eden Atatürk'ün ardından hayat durdu. Bu zaman, Türkiye'de her yıl Atatürk'ü anma etkinliklerinde önemli bir an olarak kabul edilir ve ülke genelinde saygı duruşunda bulunulur. Henüz 57 yaşında iken ebediyete intikal eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı bugün 142 yaşında olacaktı.
ATATÜRK NEDEN ÖLDÜ?
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün 1938 yılının başlarında iştahsızlık ve halsizlik şikayetleri başladı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kaşıntılar meydana geldi. Burun kanamaları güçlükle durdurulabiliyordu. Bu kaşıntıların Çankaya Köşkü'ndeki karıncalardan meydana geldiği öne sürüldü ve köşk ilaçlandı. Atatürk de özel bir kür tedavisi için Yalova Termal'e gönderildi. Termal Otel'de, 22 Ocak 1938 günü Atatürk'ü muayene eden Dr. Nihat Reşat Belger, karaciğer rahatsızlığından kuşkulandı. Atatürk'e siroz teşhisi konuldu. Doktor diyet yapmasını söyledi. Ancak doktorların bütün itirazlarına rağmen 1 Şubat 1938'de tedaviyi yarıda bırakarak Bursa'ya gitti. Atatürk o günlerde Hatay Sorunu yüzünden hastalığının dışarıda duyulmasının iyi olmayacağını düşündü. Türk doktorların kapsamlı bir muayene yapmasını kabul etti. Çankaya Köşkü'nde Atatürk'e bir konsültasyon yapıldı ve siroz hastalığı teşhisi resmileşti. Atatürk'ün kesinlikle alkol almaması gerektiğini söylediler. 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda hayatını kaybetti.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖNEMİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk, modern Türkiye'nin şekillenmesinde merkezi bir figürdür. Onun hayatı ve başarıları, Türkiye'nin tarihinde dönüştürücü bir rol oynar. 1881'de Selanik'te doğan Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım'dır. Selanik Askeri Rüştiyesi, Manastır Askeri İdadisi ve İstanbul'daki Harp Akademisi'nde eğitim alan Atatürk, Balkan Savaşları sırasında Osmanlı ordusunda görev aldı. I. Dünya Savaşı sırasında, 1915'te Çanakkale'de Anzak kuvvetlerine karşı başarılı bir savunma yaptı. Bu onun ulusal bir kahraman olarak ün kazanmasını sağladı. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açtı. Yunan işgaline ve İtilaf Devletlerinin Sevr Antlaşması'yla getirilmek istenen şartlara karşı savaştı. 1923'te Lozan Antlaşması imzalandı, Türkiye'nin egemenliğini uluslararası alanda tanıttı. 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti ilan edildi ve Atatürk ilk Cumhurbaşkanı oldu.
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.