Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atatürk’e “zalim” ve “kafir” demişti! Demirkan görevine devam ediyor!

Ayasofya Camii’nde gerçekleşen icazet merasiminde Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan, Reisül-Kurra sıfatı ile görevine devam ediyor. Tepkilerin odağında olan Demirkan için açıklama yapan Diyanet İşleri Başkalığı “Kurumumuzla herhangi bir bağı yok” demişti

Ayasofya Camii’nde gerçekleşen icazet

Reisül-Kurra vekili Mustafa Demirkan, 28 Mayıs’ta 2021’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katılımıyla Ayasofya’da düzenlenen bir törende Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumuştu. Tepkiler sonrası CİMER’e yapılan bir şikayete yanıt veren Diyanet İşleri Başkanlığı Demirkan’ın yaş haddi nedeni ile emekli olduğunu gerekçe göstererek yapılacak bir işlem olmadığını ifade etmişti.

GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Diyanet’in “bağı kalmadı’’ dediği Demirkan’ın halen Diyanet İşleri Başkanlığı sorumluluğundaki Reisül-Kurra olarak görev yapmaya devam ediyor. Demirkıran son olarak bugün Gölcük’te gerçekleşen Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık Eğitimi Proje Okulu birinci hafızlık icazet merasimine katıldı.

PROTOKOL’ÜN DEMİRKAN’A İLGİSİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı icazet merasimine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da katıldı. İcazet merasimine katılan protokol Demirkıran’a özel ilgi gösterdi.

“ZALİM VE KAFİR”

Reisül-Kurra vekili Mustafa Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef almıştı. Demirkan, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ’NİN GİZLİ FETÖCÜ ÇIKIŞI

Tepki çeken ifadelerin ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli ise Demirkan için “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tahammülsüzlük, Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür. Gizli FETÖ’cü olup olmadıkları mutlaka incelenmeli” ifadelerini kullanmıştı. Cimer’e yapılan şikayete tek cümle ile yanıt veren Diyanet İşleri Başkanlığı verdiği cevapta, “Demirkan’ın 6 Ocak 2019’da yaş haddinden emekli olduğunu, kurumla herhangi bir bağı bulunmadığını ve yapılacak işlem bulunmadığını” kaydetti.