Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Cansu Kızılkaya

Atı alan Üsküdar’ı geçiyor

Bu yazıya ‘31 Mart günü yapılacak yerel seçimin rüzgarı Kocaeli sokaklarında esiyor’ diye başlamayı daha çok isterdim. Ne yazık ki sahada esen bir rüzgar yok.

Siyasetçiler ve partiler belirli çalışmalar yapıyor ama, kendi içlerinde… Yerel seçim demek, sokak demektir. Bu süreçte sokak hareketli olur. Adaylar ile vatandaşların birbirlerine teması artar. Tüm şehir adaylara ve vaatlerine kulak kesilir.

Şurada seçime 2 ay kaldı. Kocaeli’de beklenen seçim atmosferi henüz oluşmadı. Adayların tamamı bile açıklanmadı. Bu adaylar ne zaman sahaya inecek de, seçmene kendini anlatacak?

Seçmen zaten seçime olan ilgisini kaybetti. Vatandaşın seçime ilgisinin kaybedilmesinin en fazla vuracağı taraf hiç şüphesiz muhalefet kanadıdır.

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir adayı mevcut belediye başkanı Tahir Büyükakın olarak belirlendi. Büyükakın adaylık çalışmalarına başladı. Zaten görevinden dolayı sahada olan Büyükakın, hakimiyetini yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Vatandaş tarafından Büyükakın’ın en ciddi rakibi olarak görünen CHP’nin ise henüz bir Büyükşehir adayı yok. Bu sırada yarışa avantajlı başlayan Tahir Büyükakın ise tam gaz sahada.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün akşam PM toplantısı vardı. Herkes bu toplantı sonrasında Kocaeli Büyükşehir adayının açıklamasına kesin gözüyle bakıyordu.

Ama dün akşam saat 22.00 sıralarında CHP’nin Büyükşehir adayının haftaya kaldığını öğrendik. Peki neden CHP Kocaeli adayının açıklanması haftaya kaldı?

Çünkü CHP Kocaeli örgütünün ilk amacı ‘seçim kazanmak’ değil. İlimizdeki CHP’li yerel siyasetçilerin kişisel hırsları sebebiyle adayın açıklanması gecikiyor.

İlk olarak CHP’nin Kocaeli Büyükşehir adaylığı için ortaya Mustafa Sarıgül ismi atıldı. CHP’nin Erzincan milletvekili Şişli eski belediye başkanı Sarıgül kendini ispatlamış güçlü bir siyasetçi. Mustafa Sarıgül ismi partilileri çok heyecanlandırdı.

Özellikle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Sarıgül isminde çok ısrarcı. Adaylığı için genel merkeze gidiyor, onun için yoğun bir mesai harcıyor. Fatma Kaplan Hürriyet ‘Büyükşehir adayı ille de Sarıgül olsun’ diyor. Sarıgül’ün kendi seçim kampanyasına artı değer sağlayacağını düşünüyor.

Diğer tarafta ön seçimde Hakan Tanta’yı destekleyen CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı ve bazı örgüt yöneticileri Sarıgül dışındaki isimleri genel merkeze diretiyor.

CHP Kocaeli örgütü mensuplarının bu kişisel hırsları yüzünden Büyükşehir adayının açıklanması sürekli erteleniyor. Genel merkezin de kararsızlığı AK Parti’nin ekmeğine yağ sürüyor.

CHP’de tabiri caizse herkes kendi borusunu öttürmenin derdinde. Büyükşehir adayının açıklanmadığı her dakika partiye zarar veriyor. Kimseye ve özellikle partiye yararı olmayan bu sürecin bir an önce son bulup yerel seçim çalışmalarının hızlandırılması parti tabanının tek beklentisi.

Bütün bunların ışığında; CHP Büyükşehir adayının açıklanmasını beklerken atı alan Üsküdar’ı geçeceğe benziyor.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER