AUZEF sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? AUZEF sınav sonuçları tarihi 2024

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) güz dönemi final sınavları, 06-07 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. Mezuniyet hedefleyen öğrenciler, sınavlarda başarılı olabilmek adına yoğun bir çaba sarf ediyor. AUZEF final sınavlarından alınacak notlar, not ortalamasına büyük ölçüde etki edecek. Sınav sonuçları ise öğrencilerin heyecanla beklediği bir konu.

AUZEF final sınav sonuçları, AKSİS (Akademik Sistem ve Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden ilan edilecek. Değerlendirme işlemlerinde, sınavlardaki dört (4) yanlış cevap, bir (1) doğru cevabı eksiltiyor. Bu nedenle öğrenciler, sınav sonuçlarını ve puanlarını öğrenmek için sabırsızlanıyor.

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, AUZEF final sınav sonuçlarının harf notları 16 Ocak 2024 tarihinde AKSİS üzerinden duyurulacak.

Açıköğretim programlarında yanlış cevaplar, doğru cevapları etkileyerek her bir yanlış cevap için alınan toplam puandan 1,25 puan düşürüyor. Ara/vize sınav sonuçlarının etki oranı %30, bitirme/telafi sınavının etki oranı ise %70 olarak belirlendi.

AUZEF öğrencileri, sınav sonuçlarını öğrenirken aynı zamanda önümüzdeki sınav takvimine de göz atabilecekler. Yarıyıl sonu telafi sınavları 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacakken, bahar dönemi sınav takvimi de duyurulmuş oldu. Ara dönem (vize) sınavları 4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde, yarıyıl sonu (bitirme sınavları) 29-30 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yarıyıl sonu telafi sınavları ise 3-4 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ