Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Avrupa Karate Şampiyonası’nın ardından (2)

Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası dördüncü gün müsabakalarında erkekler kata finalinde Ali Sofuoğlu İspanyol rakibi Quintero’yı, mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

2022 yılında Gaziantep’in Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda düzenlenen, Avrupa Karate Şampiyonası’nda erkekler bireysel kata finalinde de Ali Sofuoğlu, İspanyol Damián Quintero’yu yenerek altın madalya kazandı. Burada Ali Sofuoğlu toplamda 27.34 puan toplarken, Damian 26.62 puanda kalmıştı.

Kadın takım katada Damla Su Türemen, Zehra Kaya, Elif Karaboğa’dan oluşan takımımız mükemmel bir mücadele verdi. Kendilerini tebrik ediyorum, ama onlardan da artık altın madalya bekliyoruz.

Kadın takım kumite’de Tuba Yakan, Eda Eltemur, Fatma Naz Yenen, Sudenur Aksoy, Gülbahar Gözütok güzel iş yaptılar, onlar da daha iyi olabilirlerdi.

Bay takım katada Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş, Enes Özdemir 4. kez Avrupa şampiyonu oldular. Mükemmel bir performans ortaya koydular. İspanyol takımında enteresan bir görüntü vardı, Damián Quintero’yu takıma koymamışlardı. Bunkaide biraz faso verdiler, yani artistlik olayları güzel yapamadılar. Tabi tek ferdi mücadelesine alışmanın takımından çok farklı olduğunu biliyoruz. Yani oradaki bunkai çok akıcı ve süreç süratli sürekli geçen bir konu olduğu için iyi toparlayamadılar. Tabi bizim bunkai efsaneydi, her şeyi ile beraber, tek yürek, yani nefes alıp vermeleri bile resmen tek vücut olarak yarıştılar. Tekrar buradan kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum.

Evet hakemlerimizde oldukça iyilerdi. Cenap Türkeri hocamız, Salih Süer hocamız, hatta notlarım da var, İtalya, Almanya bayan takım kumite finalini Akif Gürbüz hocamız yönetti oldukça iyi idi. İlker Bora Akıl, Yaşar Coşkun hocalarımıza bronz düdük hediye edildi. Kendilerini tebrik ediyorum. Kendileri gibi kaliteli başarılı hakemler yetiştirmeleri ümidiyle onlara güveniyoruz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER