Avrupakent Gayrimenkul ilk borsa işlem tarihi belli oldu! AVPGY borsada ne zaman işlem görecek?

Avrupakent Gayrimenkul ilk borsa işlem tarihi belli oldu! AVPGY borsada ne zaman işlem görecek?

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği halka arzın ardından, borsada işlem görmeye başlama tarihini duyurdu. Yatırımcılar tarafından büyük bir ilgiyle beklenen halka arz sonuçları da kamuoyuyla paylaşıldı.

Halka arzın büyüklüğü 5.508.000.000 TL olarak açıklanırken, şirketin halka açıklık oranı ise %25,00 olarak belirlendi. Toplam 100 milyon TL nominal değerli paylar, 55,08 TL sabit fiyatla satışa sunuldu ve tüm paylar başarıyla satıldı.

Yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen paylarda ortalama 22 lot (1.211 TL) dağıtım gerçekleştirilirken, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen paylarda talep 2,47 katı oldu. Toplamda 3.653.597 adet pay yurt içi bireysel yatırımcılara, 3.654.448 adet pay ise toplamda 3.755.503 adet başvurudan sonra belirlenen filtreleme sonucunda yatırımcılara dağıtıldı.

Avrupakent GYO'nun borsa işlem tarihi, 21 Aralık Perşembe günü AVPGY koduyla yıldız pazarda başlayacak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayıyla gerçekleşen halka arz, yoğun talep ve başarıyla tamamlanarak yatırımcılara sunuldu. Şirket, borsadaki ilk gününde dikkatle takip edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ