Avrupa'nın en iyi keskin nişancı yarışmasında Türkiye zirvede

Almanya'da düzenlenen Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'nda, Türk Kara Kuvvetleri'ne bağlı 1. Türk Özel Kuvvetler takımı ikinci sırada yer aldı.

Avrupa'nın en iyi keskin nişancı yarışmasında Türkiye zirvede

Almanya'da düzenlenen ve 19 NATO müttefiki ülkeden 36 takımın katıldığı Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancıları Yarışması'nda Türk askerleri büyük bir başarı gösterdi. Yusuf Dikeç'in de anıldığı yarışma sonrasında, "Türkler bu işi biliyor" yorumları yapıldı.

TÜRKİYE'DEN İKİ TAKIM YER ALDI

5-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Almanya'nın Hohenfels kentinde, 19 NATO Müttefiki ülkeden 36 takım en iyi Avrupa keskin nişancı takımı olmak için kıyasıya yarıştı. Almanya'da düzenlenen yarışmaya Türkiye'den 2 takım katıldı.

Her yıl farklı ülkelerde düzenlenen ve günlerce devam eden yarışmada, keskin nişancı birlikleri kara navigasyonu, ileri düzey nişancılık, tıbbi simülasyonlar ve daha birçok alanda test ediliyor.

Avrupa'nın en iyi keskin nişancı yarışmasında Türkiye zirvede - Resim : 1

İLK İKİ SIRADA TÜRKİYE VAR

Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'nda Türk Kara Kuvvetleri takımı 1'nci, Türk Özel Kuvvetleri takımı 2'nci olarak göğsümüzü kabarttı.

Sıralamada diğer ülkeler,

1. Türk Kara Kuvvetleri

2. Türk Özel Kuvvetler

3. Finlandiya/ABD

4. Yunanistan

Avrupa'nın en iyi keskin nişancı yarışmasında Türkiye zirvede - Resim : 2Avrupa'nın en iyi keskin nişancı yarışmasında Türkiye zirvede - Resim : 3Avrupa'nın en iyi keskin nişancı yarışmasında Türkiye zirvede - Resim : 4

Kaynak: trhaber.com