Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Avustralya’da halk silah fuarına karşı

Avustralya’da halk, hükümetin silah üreticilerini fonlamasına karşı sokaklarda. Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’da halk, 11-13 Eylül’de düzenlenmesi planlanan silah fuarını protesto etti. 

Avustralya'da halk, hükümetin silah

Yerel haber kaynaklarına göre, Melbourne’da dünyanın en büyük silah üreticilerinden bazılarına ev sahipliği yapacak silah fuarını protesto için halk sokaklara döküldü. Bazı yolların kapanmasına neden olan protestocular, hükümetin silah üreticilerini fonlamasına karşı gösteri düzenledi.  İsrail’in, Gazze’ye saldırılarını da protesto eden göstericiler, “Nehirden denize özgür Filistin” sloganları atarak “İsrail’i silahlandırmayı bırakın” yazılı dövizler taşıdı.

25 BİN KİŞİ ÖN GÜRÜLÜYOR

Silah fuarının başlayacağı 11 Eylül’de yaklaşık 25 bin kişinin fuarı protesto etmesi öngörülüyor, yetkililerin bununla ilgili çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi. Binden fazla polisin görev almasının beklendiği olası protestoda güvenlik güçlerinin silah araması yapma ve protestoculardan maskelerini çıkarmalarını istemek gibi özel yetkiler kullanabileceği kayıtlara geçti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Polonya'nın güneyinde etkili olan Boris
Sıradaki Haber Polonya’da boris fırtınası! 2 ölü