Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Furkan Çalışkan

Ayda 700 bin lira

Size bugün bir hak mücadelesinden bahsedeceğim.
Nokta Gazetesi olarak 11 Ekim 2023 tarihinde 8 kişilik personel kadromuz ile Basın İlan Kurumu’na Resmi İlan almak için başvuru yaptık.
27 Ekim 2023 tarihinde de başvurumuz onaylandı. Daha sonra başvurumuzu 16 personel üzerinden revize ettik.
Ve bu tarihten itibaren Resmi İlan sürecindeyiz.
Kurumumuzda Basın İlan Kurumuna bildirdiğimiz ve bu çatı altında çalışan 16 personelimiz bulunuyor.
İki yıllık başvuru sürecimiz devam ediyor, nasipse en geç 15 ay içerisinde ilan alacağız. Eğer başarabilirsek belki de 6 ay içinde resmi ilan almaya hak kazanacağız.
Geçen gün; evvel zamanda bu meslekte sevdiğim bir insan olan, bir dönem iyi niyetli olduğunu düşündüğüm Hakan Süer’in yazısı önüme düştü.
Basın İlan Kurumu’na Kocaeli’den yalnızca iki gazetenin başvuru yaptığını yazmıştı. Bu yazı vesilesiyle Hakan Süer’in kamuoyunu bile isteye yanlış yönlendirmesinin, yani yalan konuşmasının önüne geçmiş olalım. Cehaletine veriyorum.
Sevgili Hakan Süer, zeki ve başarılı iletişimci Göksel Yılmaz kardeşimizin yıllarca Instagram’da nakış gibi işlediği, kendisinin de adeta Kocaeli Gündem markasına çöreklenerek kurduğu internet sitesinde, “Nokta TV mikrofonlarını karartma” ergenliğine devam edebilir.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz şiarıyla, çocukça yapılan “yok sayma” operasyonu umrumda değil de, yalan konuşmayın. Bizi de kendinizle uğraştırmayın, vaktimizi çalmayın.
Bu arada basın ilan kurumu ile yaptığımız görüşmede henüz Nokta Gazetesi dışında herhangi bir internet gazetesinin Resmi İlan başvurusu yapmadığı bilgisi de bize verildi. Bilemiyorum artık.
Devam edelim.
Sevgili dostlar; Nokta Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek, Nokta Gazetesinde çalışan personeller için ayda 700 bin TL harcama yapıyor.
Ve Nokta Gazetesi’nin tüm mali tablolarında bu paranın nereden girdiği bellidir.
Merak eden herkesle, evrakları paylaşabilirim.
Biz bu yatırımı, bu gazeteyi büyütmek için yapıyoruz.
Şimdi görüyorum ki; daha birkaç ay öncesine kadar fellik fellik gazetesini satmak için alıcı arayan insanlar, bir anda resmi ilan başvuru yapma sürecine giriyor.
Bakın, açıkça uyarıyorum. Bizim yaptığımız tüm işler legal, belgeli, denetlenebilir.
Ben bu yazıyı Cezmi Çiçek’in haklarını korumak için yazmıyorum.
Çünkü biz Allah nasip ederse, Basın İlan Kurumundan kazandığımız para ile kurum giderlerini ödedikten sonra, kalan parayı tüm personellerimiz arasında pay edeceğiz. Yani maaşı bir olan Nokta Gazetesi çalışanı Allah’ın izniyle bu sürecin sonunda belki de iki kazanacak.
Bu gazetenin çaycısından, müdürüne kadar, herkesin kazancağı bir sistem kuracağız. Cezmi bey, “Gazeteden gelecek 1 liraya dahi dokunmayacağım” sözünü defaatle bizlere verdi.
Hal böyle iken; sağdan soldan personel gösterip resmi ilan alma hazırlığına girişen, yani bizim olana, bizim bedelini ödeyerek hak etmeye çalıştığımıza hile karıştırarak, elde edilecek gelire ortak olma hazırlığı yapan herkese sesleniyorum.
Ben ne kendi hakkımı, ne bu kurumda çalışan tüm mesai arkadaşlarımın haklarını, hatta Özgür Kocaeli Gazetesi’nin, Kocaeli Gazetesi’nin, Demokrat Kocaeli Gazetesi’nin hakkını gözümüzün içine baka baka yenilmesine izin vermeyeceğim. Elimden gelen mücadeleyi göstereceğim.
Burada bir emek var, harcanan bir para var, ödenen bir bedel var, bu bedel karşılığında ekmek yiyecek mesai arkadaşlarım var.
Buyurun, sizde gerekli personelleri çalıştırın, çatınızın altına alın, aynı bizim gazetemizdeki gibi çalışsınlar.
Tek kelime etmem, üstelik hoşuma gider.
Ben, “Kardeşim olur mu öyle şey? Siz orada ekmek yiyorsunuz, bizim için değerlisiniz” zırvalarını konuşup, arkadan her türlü iftirayı atan, dedikodu yapan, abi görünüp abiliği satan ve sadece kendi menfaat dünyasını düşünen sahte ruhlardan değilim.
Samimi söylüyorum; meslektaşlarımın kazanmasından memnuniyet duyarım.
Ama o kazanç; benim hakkımı yiyerek kazanılmayacak.
Nasıl Özgür Kocaeli Gazetesi tıpkı bizim gibi bedel ödüyorsa, Kocaeli Gazetesi bedel ödüyorsa, bu işin hakkını vererek bir süreç yürütüyorsa, sizler de öyle yapmak mecburiyetindesiniz.
Yoksa haram yemiş olursunuz.
Şu da var: Hangi belediye başkanı, siyasetçi ya da bürokrat, kendisinin olmayan parayı dolaylı yoldan başka gazetelere aktarıp birilerini büyütmeye çalışıyorsa, o da haramların en büyüğünü işliyor demektir.
Kamu ve kamu gücünün size sunduğu imkan ve para ile, böyle bir organizasyona girmek çok büyük bir kul hakkıdır.
Ve kurmaya çalıştığınız bu samimiyetsiz ve çarpık düzen; günü geldiğinde ilk size sıkacaktır. Satın aldıklarınız, daha iyi bir bedelle satın alınacaktır. Bu hep böyle olmuştur, yine olacaktır. Yaşananlardan biraz ders almalısınız.
Bu yazı, bu kardeşinizin dostane bir uyarısıdır.
Bilin ki, biz hakkımızı yedirmeyeceğiz.
Bilin ki, biz dolambaçlı işlere girerek, hakkımız olana ortak olmaya çalışana eyvallah demeyeceğiz.
Yasal tüm haklarımızı arayacağız ve aratacağız.
Ayda 700 bin lira sevgili dostlar.
Nokta Medya’nın masrafı, ayda 700 bin TL.
Bizim gelir gider tablolarımız ortada. Kuruma giren ve çıkan para ortada. Tüm işlemlerimiz yasal ve denetlenebilir.
Bir anda birilerine gökten zembille para iniyor ve para saçıyorlar.
Neden? Çünkü Basın İlan Kurumu yağlı kapı.
Kimse beni yanlış anlamasın, meseleyi farklı yerlere taşımasın.
Herkese saygım da var, sevdiğim dostlarım da var.
Fakat bu bir hak mücadelesidir.
Biz verdiğimiz bu emeğin meyvesini de yiyeceğiz Allah’ın izniyle.
Buyurun, siz de bu mücadeleyi verin.
Siz de bu masrafı yapın.
Siz de kazanın.
Devlet bir maraton koşacaksınız demiş.
Maratonda kestirmeden giderek birinci olan Fenerbahçeli Rambo olmaya çalışmayın. Bunu gözümüzün içine baka baka yapmaya hiç çalışmayın.
Kusura bakmayın da…
Yumuşak başlı isem, kim demiş uysal koyunum?

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. nakış gibi işlediği değil ceo konumlandırma şirketine ayda 15 bin tl vererek yüksek ziyaretçi dümeni anladın sonra sağı solu çarpma o mutfakçıdan 30 milyon bu dükkandan 15 milyon indirme sonrada biz ençok okunuyoruz ayakları

    1
    1
  2. Keşke aysuncuğumdan da bahsettseydin furkan bey kardeşim feysbuktan duyurmuştu öhö öhö bizde başvurduk bizde 16 personel yaptık diye..Ama ofisinde kaç kişi var herkes biliyor.

    1
    1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER