Aydal: Belediye işçilerini yüzde 49'da bırakmayacağım

YRP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Aydal, Kocaeli’de belediye işçilerine verilen yüzde 49 zam oranına tepki göstererek seçilmesi durumunda zam oranını yüzde 100’e tamamlayacağını ifade etti.

Aydal: Belediye işçilerini yüzde 49'da bırakmayacağım

Yeniden Refah Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, dün akşam Halk TV ekranlarına konuk oldu. Yerel seçim öncesi önemli açıklamalarda bulunan Aydal, Kocaeli’de AK Partili belediyeler tarafından belediye işçilerine verilen yüzde 49’luk zam oranını eleştirdi. “Hiçbir Belediye işçisine yüzde 49 kafidir demeyeceğim” ifadelerini kullanan Aydal, Başkan seçilmesi durumunda zam oranını yüzde 100 olarak güncelleyeceğini ifade etti.

“YÜZDE 49’DA BIRAKMAYACAĞIM”

Yerel seçimlerin halk için umut olacağını ifade eden Aydal, “Bu seçimlerin halkımız için umut olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin belki de her tarafını rahatlatamayız ama ben Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım. Düşündüm nasıl rahatlatabilirim diye. Hiçbir öğrenciyi akşam aç yatırmayacağım. Hiçbir Belediye işçisine yüzde 49 kafidir demeyeceğim yüzde 100’e tamamlayacağım. Emekli, dul , yetim ve engellileri belediye parası ile kurtarabilirim. Erbakan Hocamın döneminde görev yapmıştım. Refahyol döneminde Tansu Çiler hep bunu sormuştu. Bu parayı nasıl karşılayacağız demişti. Hocamın çok güzel bir cümlesi vardır. Ben önce verip halkı rahatlatacağım sonra parayı bulacağım demişti ve bulmuştu. Dolayısıyla Kocaeli’de de bunu uygulayacağız.

“O PARALAR İLE HEPSİNİ ÖDERLER”

Halkı yaşatmalıyız ki devlet yaşasın. Yeniden Refah Partisi bunu uygulayacaksa toplum için örnek olacaktır. Aldığımız belediyelerde halkı rahatlatmalıyız. Sayıştay’ın bulduğu kusurlarda tek tek incelesinler para nereye gidiyor. O paraları kesseler bu paraların hepsini öderler. Biz önce vereceğiz sonra bulacağız. Bütün Türkiye’yi değiştirebilir miyiz? Hayır. Ama Kocaeli bana güvensin onları rahatlatacağım. Biz İstanbul’u besleyen bir Kocaeli yapacağız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ