Aydın Ünlü: Buradan Saffet Sancaklı’ya bir önerim olsun…

Nokta Atışı programının yorumcularından MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü, MHP’den istifa ettirilen Saffet Sancaklı’yla ilgili önemli yorumlarda bulundu

Nokta TV ekranlarında her Çarşamba akşamı saat 21:30’da canlı olarak yayınlanan, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Nokta Atışı programının yorumcuları MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, yaptığı çıkış sonrasında MHP üyeliğinden istifa ettirilen Saffet Sancaklı’nın durumuyla ilgili oldukça dikkat çeken yorumlarda bulundu. İşte yorumcularımızın o gündem olacak açıklamaları:

BİRLİKTE DE SİYASET YAPTIK

MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü:

“Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kocaeli’ye İstanbul bölgesinden getirdiğimiz bir siyasetçi. Hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarılı bir performans sergileyip, 4 dönem milletvekili olmayı başarmış bir siyasetçiydi. Basınla da futbolculuk döneminden de içli dışlı olan isimdi. Devlet Bahçeli’ye yakın bir isimdi. Birlikte siyaset de yaptık Saffet Sancaklı’yla.

ÇOĞU AK PARTİLİ VE MHP’Lİ CUMHUR İTTİFAKINI ANLAYAMIYOR

Cumhur İttifakı MHP’nin kırmızı çizgisi. Cumhur İttifakı namusumuzdur diyen bir liderimiz var bizim. Cumhur İttifakı ve Başkanlık Sisteminin mimarı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’dir. İlah-i Kelimetullah Davası ve Kızılelma, bugün yaşananların mimarı Devlet Bahçeli. Cumhur İttifakına böyle özel bakan, bizler gibi bakmayan, tabi biz onu anlayamıyoruz. Çoğu AK Partili ve MHP’li Cumhur İttifakının ruhunu anlayamadan siyaset yapıyorlar bugün.

VEKİL ANLAMAZSA ÜYEYE NASIL ANLATACAKSIN?

Böyle bir liderin milletvekili olarak Kocaeli gibi gazetecilerin çok hareketli olduğu bir ziyaret programında, “Eğer Kocaeli’den bir belediye almazsak, ben sahaya inmem. Çalışmam. Ekibimi de çalıştırmam” söylemini Cumhur İttifakına bir başkaldırı, Saffet Sancaklı nezdinde konuşmuyorum. Kim bu tavır ve davranışı yaparsa uğrayacağı akıbet, Saffet Sancaklı’nın yaşadığıdır. İşte belediye verilmezse, burası bana verilmezse, bu başkan yardımcılığı bize verilmezse ben çalışmam diyecek bir yol açılırsa, Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakının ruhuyla ilgili bize anlatmaya çalıştığı ruhu anlayanlar nerede? Bunları bir milletvekili anlamamış ve söylemde bulunmuşsa, sokaktaki partililere nasıl anlatacaksın?

GÖREVDEN ALINMIŞ BİR İL BAŞKANI OLARAK KONUŞUYORUM

Belediye verilir ya da verilmez. MHP’nin oy oranları, Cumhur İttifakının oy oranlarına göre bir karar veriliyor. MHP’de liderin kararları hiç sorgulanmamış. Ben 9 yıllık il başkanı olarak görevden alınmamı sorgulamadım da, Sayın Saffet Sancaklı’nın istifasını nasıl sorgulayayım? Lider bir karar vermiş, bitti. MHP’de böyle. Diğer siyasi partiler nasıl bu olaya ben bilmem. Bugün ben görevden alınmış bir il başkanı olarak konuşuyorum. Ben görevden alındığım günün sabahında MHP Genel Merkezindeydim. Gittim, liderimin kapısında oturdum. Görevden alınmış bir il başkanı olarak.

HER AY KAPISINDA OTURDUM

Her ay gittim o kapıda oturdum. Tabi Teşkilat Başkanımızın da benimle her ay diyalog kurması da benim için bir anlam ifade ediyordu. Ben her gittiğimde görüşmeye kapalı olan, pandemiden dolayı herkese kapalı olan o kapının önünde oturdum. Hani baba evladını kovar ya, beni kapıdan kovdu ben bacadan girdim. Ne yapacağım? Evi mi terk etseydim? Sokağa mı düşseydim? Ben davamın yanında durdum, liderimin yanında durdum. Bugün liderimle görüşebilen, genel başkan yardımcılarımla görüşebilen bir ülkücüyüm. Dava adamı olmaya çalışıyorum.

SANCAKLI’NIN DÜŞTÜĞÜ BOŞLUK…

Kocaeli’de yaşanan olay, ufak bir olay değil. Lider Devlet Bahçeli’nin verdiği karar çok yerinde bir karardır. Devlet beyin kararı örnek bir karardır. Genel Başkan bir mesaj vermiştir. Kendi il ve ilçe başkanlarına o mesajı hissettirmiştir. Sayın Saffet Sancaklı’nın düştüğü o boşluk, MHP’nin kırmızı çizgilerine başkaldırıydı. Cevabını, şahıslarla ilgili değil, bu söylemi kim yaparsa yapsın, alacağı cevap budur. Bu da herkese örnek olması gereken bir konudur.

BAHÇELİ’NİN DURUŞU

Bugün Kocaeli’de MHP’nin hiç belediyesi yok. Neden? O günkü MHP’nin il başkanı ve ilçe başkanları, liderini anlıyordu. Nasıl bugün liderimiz Devlet Bahçeli, bakanlar belirlenirken, ‘Onlar devlet görevlisi’ gözüyle baktıysa Kocaeli’de benim oy verdiğim ilçe belediye başkanım da Büyükşehir Belediye Başkanım da ‘benim’ mantığıyla hareket ettik.”

ÜLKÜCÜLÜĞÜNÜ HİÇ GİZLEMEDİ

CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya:

“Futbolcuların, sanatçıların zaman zaman popülist kültürde siyasetle ilgilenmeleri, kolay oy devşirmeleriyle tercih edilir. Saffet Sancaklı futbolculuk kariyerinden beri kendi tavrını söyleyen, Ülkücü olduğunu söyleyen, MHP’li olduğunu gizleyen ender sporculardan biriydi kendi döneminde. Saffet Sancaklı 4 dönemdir milletvekili.

BİRÇOK ÜLKÜCÜYE KET VURULDU

Şimdi Kocaeli’de Saffet Sancaklı aday yapılmış Sancaklı aday yapıldığında Kocaeli’de 14 yıldır siyaset yapan ülkücünün siyasi olarak önü kesilmiş. Muhakkak Aydın Ünlü’nün görevden alınma sürecinde etkisi vardır. Daha sonra Yunus Emre Kurt’la arası bozulmuş. Şimdiki il yönetimiyle de gözlemlediğim kadarıyla iyi değildi. Yıllardır MHP’nin göbeğindeki isim Saffet Sancaklı var. Sancaklı sebebiyle de birçok Ülkücünün Kocaeli’de siyaset hayatına ket vuruldu. Saffet Sancaklı aynı zamanda tartışılmayan bir isim. Tartışılacak çok konu da var. Mesela oğlunun TODEX ile ortaklığı. Ama bu ne konuşuldu, ne basın doğru düzgün üzerine gitti. Hatta konuyla ilgili Genel Merkeze bir savunma vermiştir belki ama bu olaylar sorun olmuyor.

ÇOK TERS BİR LAF DEĞİL

Şimdi Kocaeli’de 3 tane il başkanının kelle gidiyor, sorun olmuyor. Todex olayları oluyor, sorun olmuyor. Saffet Sancaklı’nın da partisi ve davası adına söylediği laf da çok ters bir laf da değil bence. Eminim ki Saffet Sancaklı’ya bu sözleri söyleten duygu, MHP’li arkadaşlarla yaptığı sohbetlerdir. Bunlar olur. Siyasetin içinde bunlar var. Bölgesel anlamda ana rollerde olmamız gerekmiyor mu sorusunu soruyor MHP’liler. Kocaeli teşkilatlarında AKP düşüşte, MHP çok hareketli değil.

KARŞILAŞTIĞI TAVIR ÇOK SERT

MHP’nin böyle bir tavrının sokaktaki MHP’liden, Ülkücülerden Saffet beye geldiğini düşünüyorum. Saffet beyin de bunu ilettiğini düşünüyorum. Tamam yöntem yanlış, basınla konuşmaması lazım. Ama Saffet beyin yaptığı partilinin boynunu bükecek bir durum değildi. Saffet Sancaklı’nın söylediğine ve karşılık yaşadığı durum çok sert. Bence bir vekilini, bu vekil uğruna Kocaeli siyasetin bir çok figürün önüne de geçildi” dedi.

“Saffet Sancaklı milletvekilliğinden de istifa etmeli mi?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Aydın Ünlü, “Bu MHP Genel Merkezinin vereceği bir karardır. Bu konuyla ilgili yorum yapmamız etik değil. Bugün Saffet Sancaklı MHP’den istifa etmiştir. Bugün vekillikten istifa etmesi doğrudur, artıdır, eksidir bunun doğrusunu Türk dünyasının lideri Devlet Bahçeli verebilir. Bu beni aşan bir konudur.

LİDERİM BENİ KORUDU

Benim söyleyeceğim şu: 21 Temmuz 2021. 810 gün olmuş biz görevden el çektirileli. Yani 30 ay. Bakınca, Devlet Bahçeli bir şey yapıyorsa bir nedeni vardır. Biz Devlet Bahçeli’nin evladıyız. Sancaklı’yı severdi. Beni de severdi liderim. Bugün 810 gün geçmiş. Görevden alınca iyi mi yapmış, kötü mü yapmış bakış açısıyla baktığım zaman, belki de beni çok kötü şeylerden korudu. Liderimin yaşayacağım büyük sıkıntıların önüne geçtiğini de görebilen bir ismim. Evet çok kötü badireler atlattım. Ama birçok kötü olaylardan da benim liderim, görevden alarak korumuş. Benim yaptığım her şey, FETÖ’cüler ve küreselciler tarafından takip ediliyordu. O yüzden ben liderime teşekkür ediyorum. Devlet Bahçeli bugüne kadar hiç yanıltmadı.

EL ÇEKTİRİLDİK, BİR KİŞİ İSTİFA ETMEDİ

Bakın 810 gün önce ekibimle birlikte 780 kişi görevden el çektirildi. Bir görev değişikliği yaşandı Kocaeli’de. Biz, bu ekip, lideri Devlet Bahçeli’yi o kadar iyi anlamış ki, ben ve ekibim görevden alındık. Şok bir şekilde el çektirildik. Bugün 787 kişi, gözü kulağı Devlet Bahçeli’de olan dava adamıdır. Aydın Ünlü’nün ekibinden bir kişi İyi Parti’ye gitmedi. Başka bir partiye gitmedi. Hiçbiri sosyal medyadan yazı yazmadı. Görevden el çektirilmemize rağmen bir tane istifa yok. Neden? Bir duruş bu. Kocaeli’de liderini anlayan bir yapı Kocaeli’de oluşmuş.

ZAMAN VE SABIR SINAVI

Bakın tekrar söylüyorum. Aydın Ünlü bitti, Aydın Ünlü yok artık dendi görevden alındıktan sonra. Hem de uzun bir süre. Ama Aydın Ünlü küsmedi. Liderine inancını hiç kaybetmedi. Eğer Sayın Saffet Sancaklı’ya da buradan benim önerim olsun, aynı şekilde durmayı başarabilirse, liderim dediği Devlet Bahçeli’ye inancını kaybetmezse, davaya olan inancını kaybetmezse çok iyi biliyorum ki aynı şekilde MHP saflarına geri dönme şansı olabilir. Tabi karar liderim ve genel merkezimindir. Ama duruş önemlidir. Duruş, zaman ve sabır sınavıdır ülkücü için. Zaman ve sabır sınavını geçmeyi başarabilen bir siyasetçi, hak ettiğini alır.”

İlgili kısmı canlı yayın linkinin 2’nci saat 49’uncu dakikası ile 3’üncü saat 36’ncı dakika arasından takip edebilirsiniz

Kaynak: HABER MERKEZİ