Aydın Ünlü: Saffet Sancaklı’ya ne teklifler gitti kale gibi durdu, dedikodu yapmadı!

MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü’nün Nokta Atışı’nda MHP’ye dönen Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile ilgili yaptığı yorumlar son derece dikkat çekti

Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Nokta Atışı programının dün akşamki konukları MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü ve İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen’di. Ünlü ve derin bir MHP geçmişi de bulunan Kaan Dilmen’in MHP’ye geri dönen Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile ilgili yaptığı yorumlar son derece dikkat çekti. Aydın Ünlü, yaşanan süreçte Saffet Sancaklı’ya birçok teklifin gittiğini ifade ederek, Sancaklı’nın düzgün bir duruş sergilediğini ifade etti. İyi Partili Kaan Dilmen ise Sancakı’nın, “Kucaklaşacağız” diyerek yaşanan sürecin ardından Kocaeli teşkilatına gizli bir mesaj verdiğini kaydetti.

BENİ ANLAYACAĞI İÇİN SEVİNDİM

MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü, Saffet Sancaklı’nın MHP’ye dönüşüyle ilgili şunları söyledi:

“Sayın Saffet Sancaklı’nın liderimizin talimatıyla istifasının alınması, MHP’den istifasıyla beraber dışarıda kalmasına o zaman sevinenlerdenim. Ben ilk paylaşanım bunu. Benim yaşadıklarımı yaşayacağı için, anlaması anlamında sevindim. Genel başkan yardımcımızın da paylaşımını paylaştım. Kendi şahsi duygularımı anlatmadım. Siz bana bu programda Saffet beyle ilgili soru sordunuz.

LİDERİM BENİ 24 AY SONRA KABUL ETTİ

Bende ona bir tavsiyede bulundum. Ben uzun yıllar görev yaptım liderimin talimatıyla dinlenmeye alındım. Ben o kapıya 2 sene gittim, liderimin kapısına. 24 ay her ayın çarşamba günü liderimin kapısına gittim. Ve 24 ay sonra liderim beni kabul etti. O da benim yaptığımı yaparsa, sağda solda konuşmaz, MHP hakkında yorum yapmaz, liderine bağlılığını ifade eder o kapıdan ayrılmazsa MHP’ye yüzde 100 geri döner dedim.

KALE GİBİ DURDU, LİDERE BAĞLILIĞINI BEYAN ETTİ

Ve bugün geldiğinde Saffet Sancaklı istifası alındıktan sonra MHP hakkında negatif hiçbir söylemde bulunmadı. MHP Genel Merkeziyle ilgili, parti politikalarıyla ilgili söylemde bulunmadı. Saffet Sancaklı kale gibi durdu, dedikodu yapmadı. Lidere bağlılığını beyan etti. Hatta dışarıda kalmış milletvekili olarak o kadar taleplere rağmen, nerelerden istekler geldiğini ben biliyorum, hepsini elinin tersiyle ittiği için, bugün de genel başkanımızın talimatıyla “Yuvana dön kaptan” denilerek yuvaya geldi. Hoş geldi, sefa geldi.

SARILIP KUCAKLAYACAĞIZ DEMİŞ

Talimatı veren Türk dünyasının lideri sayın Devlet Bahçeli. Onun sözü üzerine kimsenin söz söyleme hakkı yok. Saffet Sancaklı’yı davet mi etti? Başımızın üzerinde yeri var. Gelsin siyasetini yapsın. Burası Kocaeli. Kocaelililer onu bekliyor. Sarılıp kucaklayacağız demiş. Gelsin herkesi kucaklasın. Bizim bir sıkıntımız yok Saffet Sancaklı’yla.

Aydın Ünlü: Saffet Sancaklı’ya ne teklifler gitti kale gibi durdu, dedikodu yapmadı! - Resim : 1

BİZ LİDERE BAKARIZ

Bizim baktığımız yer MHP lideri Devlet Bahçeli ve genel merkezidir. Biz talimatları oradan alır ve çalışırız. Saffet Sancaklı’nın gidişiyle o dört ayın yansımalarını da Saffet Sancaklı’nın gelişiyle göreceğiz zaten. İllaki bir yansıması olacaktır. O dört ayda yaşananların mesajını bir basın açıklamasıyla verecektir diye düşünüyorum” dedi.

TEHDİT GİBİ GÖRÜNDÜ

İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen:

“Saffet Sancaklı aslında teşkilatların isteğini dile getirdi. Söylediğinde yanlış bir şey yoktu, söyleyiş tarzı yanlıştı ve söyleme zamanı yanlıştı. Orada tırnak içinde alacağımız nokta sahaya çıkıp çalışma meselesi. Bu sanki Cumhur İttifakına bir tehdit gibi göründü.

SANCAKLI ÜZERİNDEN MESAJ VERDİ

Sayın Devlet Bahçeli de Saffet Sancaklı üzerinden tüm Türkiye’ye ve teşkilatlara mesajını verdi. Sözü ben söylerim, gereğini ben yaparım, oturun oturduğunuz yerde dedi. Bunu söyleyen kim olursa olsun ipini çekerim dedi.

GİZLİ BİR MESAJ VAR

Ama şuradan anladığım kadarıyla da Saffet Sancakı da hatasını anlayıp, akıllanmış. Şöyle dememiş: Kocaeli’ye geldiğimde gereğini yapacağım, ben size gösteririm demek yerine herkesi kucaklayacağım demiş. Orada gizli bir mesaj olduğunu düşünüyorum, başka da bir şey söylemek istemiyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ