Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aylar sonra örgütten Hürriyet’e destek açıklaması!

SGK’nın haciz kararı sonrası CHP İzmit İlçe Örgütünden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e destek açıklaması yapıldı.

SGK'nın haciz kararı sonrası

EYT düzenlemesi sonrası emeklilere ödeme yapan Sosyal Güvenlik Kurumu, girdi ihtiyacı nedeni ile borcu olan belediyelere haciz kararı aldı. SGK alacaklarını garanti altına alabilmek için 81 ilde borcu olan belediyelerin taşınmazlarına haciz kararı koydu. İlimizde SGK’ya en çok borcu olan İzmit Belediyesi de haciz kararı alınan belediyelerden biri oldu. Yaklaşık 300 milyon TL SGK borcu olduğu ifade edilen İzmit Belediyesinin tapu işlemleri de durduruldu.

“GÜÇ BASKISI”

Süreç sonrası CHP İzmit İlçe Örgütü yazılı bir basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ım imzası ile yapılan açıklamada SGK’nın yaptığının kabul edilemez olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Kocaeli’nin tek CHP’li belediyesi olan İzmit Belediyesi, 2019 yılından bu yana birçok güç baskısı altında hizmet vermeye devam ediyor. Meclis çoğunluğunun olmaması ve iktidar baskısına rağmen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentin her yanına hizmet götürmeye çalışmaktadır. Ama İzmit Belediyesinin gayrimenkul ve araçlarına haciz işlem uygulayan SGK’nın yerel seçimlere sayılı günler kala yaptığı bu davranış kabul edilemez. Hangi belediyenin borcu yok ki?

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

SGK’nın diğer hiçbir belediyeye uygulamadığı ‘Taşkın Haciz’ yönteminde ceza kime kesiliyor? Belediyeye mi yoksa hiçbir kamu hizmetinden yararlanamayacak olan halka mı? Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. 31 Mart yerel seçimlerine 6 aydan kısa bir süre kalmışken kurumların muhalif belediyelere uyguladığı bu baskı kabul edilemez. CHP İzmit İlçe Örgütü olarak sürecin takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.