Aylin Nazlıaka kimdir? Aylin Nazlıaka kaç yaşında, nereli?

Aylin Nazlıaka kimdir? Aylin Nazlıaka kaç yaşında, nereli?

Ankara'nın yetiştirdiği değerlerden biri olan Aylin Nazlıaka'nın hayat hikayesi, TED Ankara Koleji'nden mezuniyetle başlayıp, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin prestijli sınıflarından geçerek, Harvard Üniversitesi'nin "Yükselen Liderler" programı ile taçlandı.

İş Dünyasındaki İz Bırakan Adımlar

24 yaşındaki cesur girişimiyle Türkiye'nin ilk "İnsan Kaynakları Danışmanlığı" şirketini kuran Nazlıaka, iş ve eğitim dünyasına adını altın harflerle yazdırmıştır. Profesyonel kariyerine ek olarak, sivil toplumun çeşitli alanlarında kurucu ve yönetici olarak hizmet vermiştir. Bilkent Üniversitesi'nde genç zihinlere "İnsan Kaynakları Yönetimi" dersleri vererek bilgi ve tecrübelerini aktarmış, "İş ve Kariyer Dünyası" programıyla da ekranlara taşınmıştır.

Ödüllerle Taçlanan Başarılar

Nazlıaka, iş dünyasından siyaset arenasına uzanan geniş yelpazede birçok ödülle onurlandırılmıştır. 2001'den 2018'e kadar "Yılın İş Kadını"ndan "Yılın Siyasetçisi"ne kadar pek çok takdiri toplamıştır.

Siyasette Parlayan Yıldız

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gençler için özel olarak hazırladığı “GenceArtı İstihdamda Fırsat Eşitliği Yaratma Projesi”nin arkasındaki isim Nazlıaka'dır. Parti Meclisi Üyeliği, AB ile ilişkilerde önemli roller ve ardı ardına gelen milletvekilliği görevleriyle siyasi kariyerinde yıldızlaşmıştır.

Kadın Hareketinde Öncü Rol

Nazlıaka'nın siyasi yükselişi, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na seçilmesiyle devam etmiş, bu görevi 2020 yılından bu yana başarıyla sürdürmektedir. Aynı zamanda, sporun ve özellikle Ankaragücü Spor Kulübü'nün tutkun bir destekçisi olan Nazlıaka, kulübün kongre üyeliği görevini de yürütmektedir.

Kişisel Hayat

İleri düzeyde İngilizce bilen, akademisyen ve sanatçı İzzet Nazlıaka ile evli olan Aylin Nazlıaka, iki çocuk annesi olmanın yanı sıra, ailece iki köpeğe ve birkaç kediye ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ