Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ayrılık acısını atlatmak bu kadar kolay: Eski aşkınızı tamamen unutmak için…

Ayrılık acısı, baş etmesi en zor acılardan biridir. Bu acılarla baş etmenin yollarını Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir açıkladı. Demir’e göre bazı yöntemler denenerek ayrılık acısından kurtulabilirsiniz.

Ayrılık acısı, baş etmesi

İlişkiler, bazı durumlarda ayrılıkla sonuçlanabilir. Ayrılığın ilk zamanlarında inkâr süreci yaşanır. Sonraki süreçte farklı tepkiler görülür. İlişkilerin sonlanma süreci, yıpratıcı geçebilir. Bu nedenle süreci hafif atlatmak için bazı şeyler yapılmalıdır.

Demir, ilişkide bazen kabullenmenin zor olduğunu belirtti. Ayrılığı kabullenemeyen taraf, sürekli eski sevgilisini arama eğiliminde olabilir. Aynı zamanda kızgınlık ve öfke gibi farklı tepkiler ortaya çıkabilir. Karşı tarafı kaybetmemek için yanlış tepkiler verilebilir.

Demir, ayrılık acısının zamanla şiddetini azaltacağını ve normal yaşama geri dönüleceğini belirtti. Ancak süreci kolaylaştırmak için bazı tedbirler alınmasında fayda var.

OKSİTOSİN HORMONUNA DİKKAT

Ayrılık sürecini zorlaştıran hormonlardan biri oksitosindir. Bağlanma hormonu olarak adlandırılan bu hormon, kişinin partnerinden kopmasını zorlaştırır. Süreci daha da zorlaştırmamak için ayrıldığınız sevgilinizle ya da eşinizle çok fazla aynı ortamda bulunmamanızda fayda vardır.

KİŞİ, DEPRESİF BİR HALE GELİR

Demir’e göre ayrılık sürecinde bazı hormonlar daha dengesiz bir seyir izler. İlişki sırasında mutluluk veren kimyasallar, ilişki sonrasında mutsuzluk yaratır. Bu mutsuzluğu gidermek isteyen bazı kişilerde alkol, madde bağımlılığı gibi sorunlar olabilir. Aynı zamanda hemen yeni bir ilişki yaşama gibi yanlış davranışlar da görülebilir.

ZEVK VEREN ETKİNLİKLERE YÖNELMEK GEREK

Demir, ayrılık acısı yaşayan kişilere zevk veren etkinlikler yapmasını tavsiye ediyor. Arkadaşlarla güzel zaman geçirmek, aile toplantılarına katılmak keyif verici olabilir. Spora başlamak ya da tatile çıkmak da iyi bir seçim olabilir.

Ayrılık sürecinde sosyal medyadan eski partnerinizi takip etmemelisiniz. Ayrıca onun hakkında bilgi almaya çalışmak da yaralayıcı olabilir. Bu nedenle kendi hayatınıza yönelmenizde fayda vardır. Ayrılık sonrası yeni bir ilişkiye başlamak hem sizin için hem de yeni partneriniz için sıkıntı yaratabilir. Sağlıklı bir ilişki için acele etmemek ve ilişkinin temellerini sağlam bir şekilde oluşturmak önemlidir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi, 21. Taşköprü Hasat
Sıradaki Haber Derince’ de 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor!