Aytun Çıray, İYİ Parti ile AK Parti'nin anlaştığını iddia etti! AK Parti o ilde aday çıkarmayacak mı?

Aytun Çıray, İYİ Parti ile AK Parti'nin anlaştığını iddia etti! AK Parti o ilde aday çıkarmayacak mı?

İyi Parti'den istifa eden eski milletvekili Aytun Çıray, İyi Parti'nin yerel seçimlere ittifaksız girme kararıyla ilgili dikkat çekici iddialarda bulundu. Çıray, İyi Parti'nin AK Parti ile gizli bir anlaşma yaptığını öne sürdü. İddialarına göre, bu anlaşma kapsamında AK Parti, İzmir'de seçimlere aday çıkarmayacak.

Çıray, gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında katıldığı bir programda bu iddialarını dile getirdi. İyi Parti'nin Türkiye genelinde aday gösterme şartıyla, AK Parti'nin İzmir'de aday göstermeme ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti. Bu bilgileri kendisine çok güvendiği bir kaynaktan aldığını ifade eden Çıray, "İyi Parti ile AKP arasında bir anlaşma olduğuna dair bilgiler geldi" şeklinde konuştu.

Çıray, şunları kaydetti:

"İyi Parti'nin istediği gibi davranma hakkına kimse bir şey diyemez ama Türkiye çapında aday çıkarmaları en çok CHP'ye zarar verecektir. Çok güçlü bir liderlik sergiliyorsanız sizin vaadiniz ittifakla seçim kazanmak olmamalı. Bu aşamadan sonra kurulacak bir ittifak da işe yaramaz. Meral Hanım, 'kazanacak aday' sürecine benzer bir süreç yürüttü. CHP, örseleniyor. İyi Partili vekil tarafından HDP'ye, PKK'ya yakın olmakla yorumlandı. Bir başka vekil, biz MHP ve AKP ile ittifak yapmalıyız dedi. İyi Partili bir vekil, İzmir'de bir STK'nın başkanına gidip, başka şeyler teklif etti. 'İster AKP'den ister bizden aday ol, destek vereceğiz' dedi.

Bir süreç yürüyor ve muhalefet açısından iyi bir süreç yürümüyor. Muhalefetin seçime giderken kendi içindeki açıklaması Tayyip Bey'i kurtarıyor.

Ankara, İstanbul'u muhalefet alır. Bilinçli CHP seçmeni ve İyi Parti seçmeni, İstanbul'da Ankara'da CHP'ye oy verir."

Bu iddiaların doğru olup olmadığını ilerleyen süreçte göreceğiz. Ancak Aytun Çıray'ın bu açıklamaları, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı. Hem İyi Parti hem de AKP cephesinden bu iddialara ilişkin resmi bir açıklama bekleniyor.