Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Azerbaycan’da yeni Cumhurbaşkanı belli oldu

Azerbaycan’da yapılan seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tekrar cumhurbaşkanlığına seçildi. Aliyev’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arayarak tebrik etti. 

Azerbaycan'da yapılan seçimlerde mevcut

Azerbaycan’da yaklaşık 6,5 milyon kayıtlı seçmen cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti. Yerel saatle 19.00’da sona eren seçimde, mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yüzde 92,01 oyla yeniden cumhurbaşkanlığına seçildi.

5 MİLYONA YAKIN KİŞİ KATILDI

Azerbaycan’da gerçekleşen seçimi 800’ü yabancı olmak üzere 90 bin gözlemci izlerken, Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu yaptığı açıklamayla 4 milyon 971 bin kişinin seçime katıldığını ve katılım oranın yüzde 76,73 olduğu bilgisini paylaştı.

ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

31 Ekim 2003 tarihinden bugüne kadar ülkesinin Cumhurbaşkanı olan İlham Aliyev, yüzde 92,01 oy alarak tekrar cumhurbaşkanı seçildi. İlham Aliyev’i ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arayarak tebrik ederken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “zerbaycan’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak yeniden Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçilen Sayın İlham Aliyev’i tebrik ediyor, görevinde üstün başarılar diliyorum. Seçim sonuçlarının, tek millet-iki devlet anlayışı ile ortak hedeflere birlikte yürüdüğümüz dost ve kardeş Azerbaycan halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.