Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

B12 sorununa toptan çözüm: Haftalık yemeniz yetiyor! B12 eksikliğiyle başa çıkmanın doğal yolları

B12 vitamini eksikliği, birçok sağlık sorununa yol açabilen önemli bir sorundur. B12 vitamini eksikliğini gidermek için, besinler yoluyla veya takviyeler alarak önlem almak gerekir.

B12 vitamini eksikliği, birçok

B12 vitamini, vücut tarafından üretilemeyen ve bu nedenle besinlerden alınması gereken önemli bir vitamindir. B12 vitaminin eksikliği, pek çok sağlık problemine sebep olabilir. Bu sorunların başında anemi, bilişsel fonksiyonlarda zayıflama, sindirim sorunları ve enfeksiyonlara yakalanma riskinin artması gelir.

B12 vitamini eksikliğini gidermek için en yaygın yöntem, B12 vitamini takviyesi almaktır. Ancak, takviyelerin yanı sıra, bazı besinleri tüketerek de B12 vitamini eksikliğini gidermek mümkündür. İşte B12 sorunu yaşayanlar için mucizevi gıdalar.

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ

B12 vitamini eksikliğinin belirtileri, genellikle yavaş yavaş ortaya çıkar ve başlangıçta fark edilmeyebilir. B12 vitaminin eksikliğinin en belirgin göstergeleri şunlardır:

Yorgunluk, halsizlik, unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü, el ve ayaklarda karıncalanma, tırnaklarda kırılma, saç dökülmesi, ishal veya kabızlık, enfeksiyonlara yakalanma riskinin artması vb.

B12 vitamini eksikliği olan kişiler, B12 vitamini takviyesi alarak eksikliği giderebilirler. B12 vitamini takviyeleri, tablet, damla veya sprey formda bulunur. B12 vitamini takviyesi almadan önce mutlaka bir doktora danışmak gerekir. Çünkü, B12 vitamini fazlalığı da bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sorunu doğal bir şekilde çözmek için şu gıdaları almaya özen gösterin.

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİ GİDERMENİN DOĞAL YOLLARI

B12 vitamini eksikliğini gidermenin doğal yolları şunlardır:

Deniz ürünleri tüketmeye çalışın. B12 vitamini, en çok deniz ürünlerinde bulunur. Haftada en az iki kez balık, karides veya midye gibi deniz ürünleri tüketmek, B12 vitamini eksikliğini gidermeye yardımcı olur. Ciğer iyi bir B12 deposudur. Ciğer, B12 vitamini açısından en zengin besinlerden biridir. 100 gram ciğer, günlük B12 vitamini ihtiyacının yaklaşık 10 katını karşılar.

Süt ürünlerini yemeye özen gösterin. Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri de B12 vitamini açısından iyi birer kaynaktır. Mantar tüketin. Mantar, B12 vitamini açısından zengin bir bitkisel besindir. Bir tabak mantar, günlük B12 vitamini ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul, Beyoğlu'nda yabancı uyruklu kişinin
Sıradaki Haber Maymun çiçeği iddialarına cevap geldi