Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Babacan’dan Erdoğan’a “28 Şubatçıların izinden mi gideceksiniz?”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli’de yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek CHP ile devam eden ‘yumuşama dönemine’ tepki gösterdi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren Babacan Erdoğan’a seslenerek, “Samimi olun. Geldiğiniz yerleri unutmayın. 28 Şubatçıların izinden mi gideceksiniz? Milletle beraber mi olacaksınız karar verin” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kocaeli 2. Olağan il kongresi bugün İzmit’te bulunan Luxor Garden Otel’de yapıldı. Mevcut İl Başkanı Zeynep Aydın Sudan’ın yeniden aday olmadığı kongrede partinin Karamürsel Belediye Başkan Adayı Yunus Emre Katı tek aday olarak yeni başkan oldu. Öğle saatlerinde başlayan kongreye Genel Başkan Ali Babacan da katıldı.

YUMUŞAMA SÜRECİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Yeni ile başkanı ve görevi devreden il başkanın ardından kürsüye çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partililere seslendi. Babacan kongrede yaptığı konuşmada, “Bir süredir siyasi partiler arasında yumuşama söylemleri kullanılıyor. Ülkeyi senelerdir gerenler sanki bunlar yaşanmamış gibi yumuşama diyor. Sayın Cumhurbaşkanı gereken adımları atacağız dediler. Yumuşama dedikleri Cumhurbaşkanı’nın Ana Muhalefet Partisi lideri ile kahve içmesinden ibaret kaldı.

“SONUÇ KOCA BİR HİÇ”

Ana Muhalefet partisinin de geçmişte işine geldiğinde bu ülkeyi nasıl gerdiğini biliyoruz. Muhalefet lideri ile selamlaşmayı yumuşama sanıyor. Sonuç, koca bir hiç. Sayın Erdoğan son konuşmasında 90 gün sürmeye süreci bitirmeye karar verdiğini gösterdi. Ülkemizi getirdikleri hali bundan daha iyi ifşa eden durum olamaz. İlk günden beri bunu söylüyoruz. Siyaset konuşularak yapılır. Düşman ülkeler bile irtibat halinde olur. Bu şekilde hareket ederseniz kimsenin güvenini yaşayamazsınız. İktidar üzerlerine düşeni yapsınlar.

“BİR ZAMANLAR KENDİSİ DE ÖTEKİYDİ”

Sayın Erdoğan’a eski günlerini hatırlatmak istiyorum. Bir zamanlar kendisi de ötekiydi. Devlet tarafından dışlanan, hor görülen biriydi. Selam verilmeyen görüldüğünde yol değiştirilen biriydi” ifadelerini kullandı.

“YAPTIKLARINIZI ONAYLAMAYANLAR BU ÜLKENİN İNSANI DEĞİL Mİ?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu dönemde yaptığı bir konuşmanınn görüntülerini izleten Ali Babacan, “Ben bu ülkenin evladı değil miyim diye gözyaşı döküyor. Sayın Erdoğan şunu iyi bilin. Sizin gözyaşlarınızı tutamadığınız duyguyu şu anda bu ülkede milyonlar yaşıyor. Milyonlarca insan soruyor, biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Harçlığı öğle yemeğine yetmeyen milyonlarca öğrenci soruyor biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Ben de size soruyorum. Bu ülkede yaptıklarınızı onaylamayan insanlar bu ülkenin vatandaşı değil mi?

“KAHVE İÇMEK BÜYÜK LÜTUF”

Bizim alnımız açık, başımız dik. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Filistinle ilişkiyi kes diye slogan attığı için gözaltına alınan gençler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Sayın Erdoğan’ın hafızasını tazelemek istiyoruz. Ben de o insanlardandım. O günleri sayın Erdoğan nasıl unuttu. Selam vermek, kahve içmek büyük lütuf. 3 ay bunu anlattı. Normalleşme demek anormal olduğunu kabul etmek. Kendisine tavsiyem videoda söylediğiniz gibi bir gece başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün. Geldiğiniz yerleri, temiz duygulu insanları düşünün. Gidenlerin yerine gelenleri düşünün.

“GELDİĞİNİZ YERİ UNUTMAYIN”

Zulmedenlerden mi olacaksınız? Yoksa haktan yana mı olacaksınız. Yumuşamada samimi misiniz? Bu ülkenin aklını hafife almayın. Samimi olun. Geldiğiniz yerleri unutmayın. 28 Şubatçıların izinden mi gideceksiniz? Milletle beraber mi olacaksınız karar verin” şeklinde konuştu.