Bafra Pidesi Tarifi - MasterChef'in En Lezzetli Pidesini Evde Yapın
Samsun'un meşhur Bafra pidesini evinizde denemek isterseniz, işte kolay ve lezzetli Bafra pidesi tarifi. Yapımı oldukça pratik! Malzemeler ve adımlar burada.
Bafra Pidesi, MasterChef programının ilgi çeken pide tariflerinden biri haline geldi. Bu nefis pideyi evinizde denemek için aşağıdaki tarifi takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç Harç İçin:
- 300 gr dana kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
- İlk olarak iç harcı hazırlayın. Tencereye dana kıymayı alın ve rengi dönene kadar kavurun.
- Kıyma pembeliklerini kaybedince ince doğranmış soğanları ve tereyağını ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Altını kapatmadan önce yarım çay bardağı su ekleyin. İç harcınızı bu şekilde hazırlamış olun.
- Şimdi hamur için gerekli malzemeleri bir karıştırma kabında bir araya getirin. İlk önce ılık suya mayayı ekleyip karıştırın ve mayanın aktive olmasını bekleyin (yaklaşık 10 dakika).
- Aktive olan mayayı, tereyağı, yoğurt ve tuzu ekledikten sonra un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru fazla dinlendirmeye gerek yok, yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamurdan küçük bezeler oluşturun. Her bir bezeyi uzun ve ince bir şekilde oklava yardımıyla açın.
- İç harcınızı açtığınız hamurun üzerine koyup, elinizle tamamen kapatın, açık yer bırakmayın.
- Hazırladığınız pideleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Bu ince hamur hızlı pişecektir, bu yüzden yakından takip edin.
- Fırından çıkardığınız pidelerin üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun! Bu lezzetli Bafra Pidesi ile kendi mutfağınızı şenlendirin.