Bağ-Kur prim düzenlemesi ne zaman gelecek? Bağ-Kur emekli prim günü düştü mü? Bağkur emekli prim günü kaç gün oldu?

Bağ-Kur prim düzenlemesi ne zaman gelecek? Bağ-Kur emekli prim günü düştü mü? Bağkur emekli prim günü kaç gün oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda dikkat çeken detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

Bağ-Kur Emeklilik Düzenlemesi ve Ev Kadınlarına Prim Desteği Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında emeklilik düzenlemelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte, dikkat çeken başlıklar:

Bağ-Kur Emeklilik Düzenlemesi: Emeklilere ek zammın ardından gözler Bağ-Kur düzenlemelerine çevrildi. Bakan Işıkhan, emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine yönelik bir düzenlemenin Orta Vadeli Plan içinde yer alacağını belirtti. Ancak bütçe disiplininden uzaklaşılmaması gerektiğini vurguladı.

"Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız." diyen Işıkhan, bu düzenlemelerin orta vadede hayata geçirileceğini ifade etti.

Ev Kadınlarına Prim Desteği: Bakan Işıkhan, ev kadınlarına prim desteği konusunu da değerlendirdi. Gündemlerinde olan bu konunun bütçe disiplinine bağlı olduğunu belirten Işıkhan, refah artışının gerçekleşmesinin ardından konunun daha detaylı bir şekilde ele alınacağını söyledi.

Bağ-Kur'luların emeklilik şartlarının düşürülmesiyle ilgili başlatılan çalışmanın sonuçlarına da değinen Bakan Işıkhan, bu düzenleme ile Bağ-Kur'luların 5 yıl önce emekli olabileceğini açıkladı.

Emekliye 5 Puan Ek Zam: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında açıkladığı emekli zamlarıyla ilgili de konuşan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 zam yapıldığını belirtti. Bu zamla birlikte artış oranlarının yüzde 42,6'ya ulaştığını ve en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ