Bağkur, SSK Emekli Maaşı SORGULAMA: Emekli Ek Zammı Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? Emekli Zammı Resmi Gazete Son Durum

2024 zammında hanesine yüzde 37,57 zam yazılan emeklilerin zam oranı memurlarla eşitlendi. Emeklilerin gündem maddesi emekli olursam ne kadar maaş alırım sorusu oldu. Yüzde 49,25 zam yapılan SSK ve Bağkur emeklilerinin beklediği gün geldi. Peki, emekli ek zammı Resmi Gazetede yayınlandı mı? İşte SSK emekli maaşı sorgulama..

Bağkur, SSK Emekli Maaşı SORGULAMA: Emekli Ek Zammı Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? Emekli Zammı Resmi Gazete Son Durum

Emekli olursam ne kadar maaş alırım araştırması yapan milyonlarca emeklinin beklediği açıklama geldi. Yeni yılda ilk zammı yüzde 37,57 olarak açıklanan emekliye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüzde 5 ek zam geldi. En düşük emekli aylığının 10 bin TL bandına çıkarıldığı Türkiye'de SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri arasındaki fark büyüdü. 10 milyondan fazla vatandaşı ilgilendiren emekli zam tablosu belli oldu. Son etapta emeklilerin durumu eşitlendi. 2024 emekli zammı memur emeklileriyle eşitlendi ve yüzde 49,25 seviyesine çıktı. Peki, emekli zammı Resmi Gazetede yayınlandı mı? Emekli ek zammı Resmi Gazetede yayınlandı mı? İşte Bağkur ve SSK emekli maaşı sorgulama detayı..

EMEKLİ ZAMMI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI MI?

Tüm Türkiye'nin gündemine giren en düşük emekli maaş 2024 açıklaması yapıldı. En düşük emekli aylığı 7500 TL seviyesinden 10 bin TL'ye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamları yüzde 37.57'den yüzde 49.25'e çıktı. Geçtiğimiz günlerde gerekli çalışmalar yapıldı ve emekli zammı içeren kanun maddesi TBMM Genel Kurulunda onaylandı. Maaş zammı yanı sıra çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler de içeren kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Emekli maaşları ile ilgili yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. SSK ve Bağkur emekli aylıklarında 2024 ocak ödeme dönemi itibariyle geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 olarak kayıtlara geçti.

Bağkur, SSK Emekli Maaşı SORGULAMA: Emekli Ek Zammı Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? Emekli Zammı Resmi Gazete Son Durum - Resim : 1

EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEME TARİHİ

Merakla beklenen emekli maaş farkı ödemeleri Resmi Gazete'de yayınlandı. Milyonlarca emeklinin gündeminde ilk sırada yer alan emekli maaş farkı ödemeleri için 6-7 Şubat tarihinde yapılacağı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK, Bağ-Kur ve hak sahiplerinin fark tutarlarını ödemeye başlıyoruz. Ödemeler SSK için 6 Şubat'ta, Bağ-kur için 7 Şubat'ta" dedi. Böylece emeklilerin en önemli gündem maddeleri olan ek zam ve maaş farkı hususları çözüme kavuştu.