Bahar Candan da açlık grevine başladı

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti. Bu gelişmenin ardından Bahar Candan’ın da açlık grevine başladığı öğrenildi.

Bahar Candan da açlık grevine başladı

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5.5 ay önce tutuklanan sosyal medya fenomeni kardeşlerden Nihan Candan'ın cezaevinde başlattığı açlık grevi eylemi hastalığa dönüştü. 'Anoreksiya' olan Nihan Candan 37 kiloya düşünce mahkeme tedavisini dışarda gerçekleştirmesi için Candan'ın tahliyesine karar verdi.

NİHAL CANDAN’IN AYRICALIĞI NE?

Ancak Nihal Candan'ın tahliyesi sosyal medyada büyük tepkiye sebep oldu. Bundan önce açlık grevi yapan ya da hasta olan siyaset başta olmak üzere farklı sektördeki mahkumlara bu hakların verilmediğini savunan kullanıcılar Nihan Candan'a yapılan bu ayrıcalığın sebebini sordu.

TALAT ARMAN’A SORDUK

Nokta Gazetesi olarak konuyu ünlülerin yakından tanıdığı avukat Talat Niyazi Arman'a sorduk. Ortada bir ayrıcalık var mı? Süreç nasıl devam edecek? Tahliyesi söz konusu mu? işte Avukat Talat Arman'ın cevabı:

“MAKAM STATÜ GÖZETMEKSİZİN…”

“Hangi suçtan mahkum olursa olsun makam, statü gözetmeksizin herkesin böyle hakkı vardır. Bu hakkı kullanıp kullanmamak ise kişinin kendi elindedir. Bugüne kadar açlık grevi yapan ya da hastalanan mahkumlar mahkeme kararıyla tedavilerini gerçekleştirmiştir. Ancak mahkum tedavi talebini reddederse tutukluluk hali devam eder.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDEBİLİR

Nihan Candan'a özel uygulanan bir uygulama değildir. Ayrıca Candan berat etmedi. Adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı devam etmek kaydıyla normal kilosuna kavuşuncaya kadar tedavisi sürecek. Sağlığına kavuştuğunda ise dosya incelenip davada da suçsuz bulunursa tahliyesine devam ediyorsa tutukluluk halinin devamına karar verilebilir. Bunu ilerleyen zaman belirleyecektir.”

ÖNEMLİ İDDİALAR

Nokta Gazetesi Candan kardeşlerle ilgili özel bir bilgiye de ulaştı. İddialara göre Bahar Candan'ın da ablasının yolundan ilerlediği ve açlık grevine başladığı öğrenildi. Cezaevinin ayrıca Candan'a psikolojik destek verdiği öğrenildi. Nihan Candan cezaevinde kaldığı süre içerisinde çok zor zamanlar geçirdiğini ve beraat ettiği takdirde avukatık mesleğine dönüş yapıp sosyal medyadan uzak bir hayat yaşayacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ