Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Abdülkadir Uraloğlu Kuzey Metro Hattı’nın ismini açıkladı

Şehir Hastanesi Tramvay hattı bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımıyla açıldı. Bakan Uraloğlu, Körfez’den Kartepe’ye kadar yapılacak olan Kuzey Metro Hattı’nın ismi açıkladı.

Şehir Hastanesi Tramvay hattı

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattının açılışı bugün gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla düzenlenen törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman, Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir, Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti MKYK üyesi Davut Coşkun Siviloğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar ve ilçe belediye başkan adayları katıldı.

5 DURAK 210 BİN YOLCU

Şehir Hastanesi tramvay hattıyla birlikte hastaneye ulaşım 15 dakikaya düşecek. Toplam 5 durak olacak hat ile, günde 210 bin yolcu taşıyacak. Hattın durakları Kanal Boyu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi duraklarından oluşuyor. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu kurdele kesiminde yaptığı açıklamada Kuzey Hafif Raylı Sistem ile ilgili de bilgiler verdi.

“BU SENE İHALESİNİ YAPACAĞIZ”

Bakan Uraloğlu, Kuzey Hafif Raylı Siteminin Kocaeli’de yer alan bölümünün yatırım programına alındığını söyleyerek şunları söyledi: “Kuzey metrosunun 26,8 kilometrelik Kocaeli bölümünü yatırım programına aldık. İnşallah bu sene ihalesini yapacağız. Bitirdiğimizde de ismi Körfez Ray olacak.”