Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan açıkladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Türkiye’deki kiracı sisteminde yeni bir dönem başlayabilir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinde yeni bir dönemin başlayacağına dair işarette bulundu. 

Türkiye'deki kiracı sisteminde yeni

Türkiye’deki ev sahibi- kiracı döneminde yeni bir adımın atılacağına dair Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli bir işarette bulundu. Bakan Şimşek, e-devlet üzerinden yeni bir sürece girilebileceğini açıkladı.

Türkiye’de ekonomik nedenler ve enflasyon karşısında yaşanan sorunlar kiracıları zorlarken, getirilen yüzde 25’lik sınır çeşitli sorunlara neden olup ölümlü kavgalarla sonuçlanan olaylar yaşandı. Türkiye’de yaşanan kiracı-ev sahibi anlaşmazlıklarından dolayı 47 bin tahliye davası ve 100 bine yakın kira tespit davası için vatandaşlar başvuruda bulundu.

“420 BİNDEN FAZLA KAPI ÇALDIK”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ev sahibi- kiracı ilişkilerinde yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için yeni bir sürece girebileceklerini ifade ederek, kira sözleşmelerinin e-devletten yapılabileceğini açıkladı. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada; “Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yaptırmak. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım” sözlerine yer verdi.