Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan açıkladı: Uymayana 90 milyon lira ceza yolda

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil piyasası ve araç satışlarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,

Türkiye Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasalarındaki normalleşmenin süreceğini söyledi. Bakan Bolat, 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesine ilişkin de, “52 milyon lira ceza kestik. İkinci eli sıfırdan pahalıya satanlara 90 milyon lira ceza uyguladık.” dedi. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışından dolayı bugüne kadar 286,1 milyon lira ceza kesildiğini aktaran Bolat, stokçuluktan da 293,8 milyon lira idari para cezası kararı alındığını ve böylelikle toplam rakamın 579,9 milyon lirayı bulduğunu duyurdu.

500 MİLYONDAN FAZLA PARA CEZASI KESİLDİ

Bakan Bolat yürürlüğe giren stokçuluk ve fahiş fiyat artışına ilişkin cezalarının yükseltilmesini barındıran düzenleme ile ilgili ise: “Vatandaşlarımızın hizmet ve mala ulaşmasına engel olarak mağduriyet oluşturan her türlü girişim yakın takibimiz altında. Bu çerçevede, 6 Haziran 2024 tarihi itibariyle 81 ilimizde 539 bin 782 ürün ve 85 bin 608 işletmeye denetim yapıldı. Yapılan denetim ve incelemelerin Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu toplantılarında ele alınması sonucunda; mezkur Kurul tarafından bugüne kadar fahiş fiyat artışından 286 milyon 106 bin 361 lira, stokçuluktan ise 293 milyon 798 bin 348 lira olmak üzere toplamda 579 milyon 904 bin 709 lira idari para cezası kesildi.

Öte yandan, 29 Mayıs 2024 itibariyle caydırıcılığın etkin olması noktasında yasal düzenleme yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle stokçuluk ve fahiş fiyat ile mücadelede daha kararlı adımlar atıldı. Kısa süre içinde ilk sonuçlarını da göreceğiz. Gerekmesi durumunda, hakkaniyet ve adalet duygusu içinde ve hukuk kapsamında, gerekli bütün idari adımları atacağımızı, iyi niyetli işletmecilerimizin korunması hususunda asla taviz vermeyeceğimizi ifade etmek isterim.” açıklamalarında bulundu.