Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Bayraktar: Denizlerde doğal gaz ve petrol aramacılığında yeni bir dönemi başlattık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün İstanbul Boğazı’ndan Somali’ye uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’yle denizlerde doğal gaz ve petrol aramacılığında yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar

Bakan Bayraktar, İstanbul Boğazı’ndan Somali’deki yeni görevine uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için sosyal medya platformu X’te önemli bir paylaşımda bulundu. Bayraktar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimizi İstanbul Boğazı’ndan Somali’ye uğurladık. Denizlerde doğal gaz ve petrol aramacılığında yeni bir dönemi başlattık.” ifadelerini kullandı.

MAVİ VATAN’DA BAŞARI

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, bugüne kadar Mavi Vatan’da 23 bin kilometrekarelik bir alanda tarama yaparak önemli veriler elde etti. Bakan Bayraktar, bu verilerin Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolundaki stratejisine katkı sağladığını vurguladı.

PETROL ARAYIŞI İÇİN YOLA ÇIKILDI

Bakan Bayraktar, Oruç Reis’in şimdi de Somali’de her biri 5 bin kilometrekarelik üç deniz sahasında doğal gaz ve petrol arayışı için yola çıktığını belirtti. “Edindiğimiz tecrübelerle ve güçlü altyapımızla artık uluslararası arenadayız,” diyen Bayraktar, Türkiye’nin enerji kaynaklarını çeşitlendirerek bağımsızlık hedefini güçlendirdiğini ifade etti.

RÜZGARI KOLAYINA OLSUN

Bakan Bayraktar, Oruç Reis gemisinin gelecekteki görevine dair olumlu dileklerde bulundu: “Gemimizin pruvası neta, dümeni viya, rüzgarı da kolayına olsun.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazzeli
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazzeli kardeşlerimiz 364 gündür direniyor