Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Bolat vize sorununu değerlendirdi! “İnkar ediyorlar”

AB ülkeleri ile yaşan vize sorununa değinen Bakan Bolat, AB bürokrasisinin çok yavaş olduğunu ifade ederek, “Biz de sabırla baskı ile sorunları çözmeye çalışıyoruz” dedi.

AB ülkeleri ile yaşan

Kocaeli Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı bugün Sanayi Odası binasında yapıldı. Meclis toplantısının onur konuğu Ticaret Bakanı Ömer Bolat oldu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu ve Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, OSB Başkanları ve Meclis Üyeleri katıldı.

“SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

AB ülkeleri ile olan Vize sorununa değinen Bakan Bolat, “AB ve ABD bürokrasisi çok yavaş işliyor. Hani derler ya bir şeyin olmasını istemiyorsan komisyona havale et diye. Biz de sabırla baskı ile sorunları çözmeye çalışıyoruz. Türk vatandaşları AB ülkelerine vizesiz girebilecekti ama AB bunu uygulamadı. Henüz vizesiz seyahati uygulamadı ama vize engeli kısıtlanmaya çalışıldı. Birebir görüşmelerde bunu inkar ediyorlar. Böyle bir şey yok Türkiye en çok vize verdiğimiz ülke diyorlar ama yeni dönemde önümüzdeki yılda Avrupa Birliği Liderler Zirvesi Türkiye ile ilgili önemli bir karar alacak. Türkiye ile ilişkilerin nasıl devam etmesi ile ilgili karar alacaklar. Biz de merakla bekliyoruz. Tüm dünyada Türkiye ile iş yapma konusunda arzu ve istek var” dedi.