Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan canlı yayında açıkladı: Ev kadınlarına prim desteği geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ev hanımlarına yönelik olarak prim desteği verilmesi için çalışmalara başlatıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı bir televizyon programında ev hanımlarına yönelik olarak prim desteği verilmesi için çalışmalara başlatıldığını açıkladı.

Bakan Vedat Işıkhan Kanal 7’de katıldığı programda ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusunda gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Bakan Işıkhan; “İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını da özellikle vurgulamak isterim. Hedefimiz orta vadede bunu uygulamaya aktarmak olacak” diye konuştu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”

Bakan Işıkhan Bağkur’lulardaki prim gün sayısına ilişkin olarak da açıklama yaptı. Işıkhan, “Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da prim gelirleriyle sağlıyoruz. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Burada tabii ki Bağkur’luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200’e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz” dedi.