Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Fidan’dan Avrupa Birliği mesajı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14’üncü Büyükelçiler Konferansı’nın resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,

Bakan Fidan, Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için çalışacaklarını ve dünya çapındaki tahıl krizinin çözümü için çabalarını sürdüreceklerini ifade etti. Bakan Fidan, Türkiye’nin önde gelen devletlerden biri olduğunu belirterek, bölgelerinde güvenlik, huzur ve istikrara yönelik en büyük tehdidin terör örgütleri olduğunu söyledi. Terör örgütlerine ve onlara destek verenlere göz açtırmayacaklarını ve alan bırakmayacaklarını vurguladı.

HAKAN FİDAN YUNANİSTAN AÇIKLAMASI

Ayrıca, Yunanistan ile ilişkilerde samimi atmosferi sürdüreceklerini ve Kıbrıs konusunda duruşlarının nett olduğunu belirtti. Ege ve Doğu Akdeniz’de hak ve çıkarlarını korumaya devam edeceklerini de vurguladı.

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ SON DURUM

Bakan Fidan, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinin akamete uğratılmış olmasının stratejik bir körlük olduğunu ifade ederek, yeni dönemde Türkiye-AB ilişkilerine vizyoner bir bakışla yaklaşılması ve sürecin tam üyelik perspektifiyle canlandırılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiyesiz AB’nin küresel bir aktör olamayacağını vurgulayarak Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik çalışmaların süreceğini söyledi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset
Sıradaki Haber Abdulvahap Akıncı’nın yeni kitabı raflardaki yerini aldı