Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Işıkhan duyurdu! O kişilere 2.146 TL destek verilecek! İsteğe bağlı sigorta ve 1800 prim indirimi gündemde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan gündeme ilişkin önemli konulara dair ipuçları verildi. Özellikle ev hanımlarına emeklilik, prim desteği ve 1800 gün prim indirimi hakkında detayları paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Türkiye’de emeklilik ve çalışma hayatına dair birçok yeni düzenleme devreye girmeye devam ediyor. Bu kapsamda emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeler arasında özellikle ev hanımlarına emeklilik yolunun açılması ve prim ödemelerine destek verilmesi yer alıyor.

Öte yandan Türkiye’de emeklilik sisteminde yapılacak söz konusu değişiklikler ile bazı vatandaşların devlet tarafından aylık 2.146 TL destek ödemelerinden yararlanabileceği ifade ediliyor. Yapılacak yeni yasal düzenlemeler sonrasında vatandaşların rahatça emekli olmaları desteklenecek.

PRİM ÖDEME ŞARTLARINDA İNDİRİM VE DEVLET DESTEĞİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik sistemine dair yapılacak önemli değişiklikleri ve prim ödeme desteklerini duyurdu. Emeklilik sisteminde bazı düzenlemeler yapacaklarını ifade eden Bakan Işıkhan, Bağ Kur sigortası olan vatandaşların emeklilik primlerinin 1800 güne kadar yani 5 yıl indirilebileceğini ifade etti.

İsteğe bağlı sigorta primlerinde ise devlet tarafından ev hanımlarında destek verileceği aktarılıyor. Bu destek aylık prim ödemelerinin üçte biri olacak şekilde uygulanacak. İsteğe bağlı sigorta prim ödemelerinde bu kişilere prim destek ödemeleri yapılacak.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMLERİNE DESTEK!

İsteğe bağlı sigorta primleri için asgari bir tutar uygulanıyor. Bu kapsamda brüt asgari ücretin yüzde 32’si kadar bir ödeme yapılıyor. En az bu seviyede yapılacak prim ödemeleri ile daha yüksek seviyede prim ödemek isteyenlerin de önüne herhangi bir engel bulunmuyor. Öte yandan devlet tarafından ev hanımlarının emekli olması için isteğe bağlı sigorta primlerinin bir kısmı devlet tarafından ödenecek.

Mevcut uygulamalara göre şu anda isteğe bağlı sigorta priminin en alt tutarı 4.292 TL olarak uygulanıyor. Ancak asgari ücrete 2024 zammı kısa bir süre içinde açıklanacağı için bu zamma göre artış yaşanacak. Yaklaşık olarak yapılacak zam sonrasında 6 bin 438 TL’ye kadar çıkması bekleniyor.