Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Işıkhan müjdeledi: Emeklilikte prim gün sayısı düşüyor! 5 sene erken emeklilik artık hayal değil…

EYT düzenlemesinin ardından emeklilik sistemi için yeni bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmayla birlikte, emeklilik için gereken prim gün sayısı 9000’den 7200’e düşürülerek vatandaşlara daha erken emeklilik imkanı sunulacak. İşte detaylar…

EYT düzenlemesinin ardından emeklilik

EYT sonrası yapılan düzenlemeler, emeklilik hayalini ulaşılabilir kılmak için yeni bir adım atıyor. Emeklilik için gerekli prim gün sayısı 9000’den 7200’e düşürülüyor. Bu sayede vatandaşlar daha az prim ödeyerek ve daha kısa sürede emekli olabilecek.

Bu değişiklik, özellikle Bağ-Kur’lu vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor. Bağ-Kur’lu vatandaşlar, 9 bin olan prim gün sayısını 7200’e indirerek emeklilik sürelerini önemli ölçüde kısaltacak. Bu kapsamda 7200 gün prim ödeyen kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşında emekli olabilecek. İşte konu ile alakalı Bakan Işıkhan’ın açıklamaları ve diğer detaylar…

BAKAN IŞIKHAN’DAN MÜJDELİ HABER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu önemli düzenleme hakkında açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, “Bu düzenlemeyi Orta Vadeli Planda gerçekleştireceğiz. Bu konuda sıkıntı yok. Sözümüzü de tutacağız ama bütçe disiplinini de göz ardı etmeyeceğiz. Kadınlara prim desteği de vereceğiz.” dedi.

 1 MİLYON VATANDAŞ ERKEN EMEKLİ OLACAK

1996 ve 2008 yılları arasında ilk defa sigortalı olan ve 7200 prim gününü dolduran tüm vatandaşlar bu düzenlemeden yararlanabilecek. 7200 gününü dolduran kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşında emekli olabilecek.

Bu kapsamlı değişiklikler, Bağ-Kur ve SSK prim ödeme sürelerini eşitleyecek. Emeklilik için gerekli prim gün sayısını da azaltacak. Bu sayede 1 milyondan fazla vatandaş, normal şartlara göre 5 yıl, yani 1800 gün daha erken emekli olabilecek. Türkiye’nin her yerinden vatandaşlar, bu değişiklikleri ve gelecek süreçleri heyecanla takip ediyor. Bu radikal değişiklik, emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş için yeni ve heyecan verici bir dönem başlatıyor.

Emeklilik sisteminde yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte emeklilik yaşının daha da düşmesi gündeme gelebilir. Bu konuda çalışmaların devam ettiği ve yakın zamanda yeni bir düzenlemenin yapılabileceği belirtiliyor.