Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Kacır açıkladı: Togg’un sedan modeli ne zaman üretilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un sedan modeli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Haber Global’de katıldığı bir programda, Togg’un yeni modelinin tanıtım tarihini ve üretim planlarını paylaştı.

Bakan Kacır, Togg’un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını, ardından 2025’te seri üretime geçileceğini duyurdu. Türkiye genelinde şu an itibarıyla 15 binden fazla Togg’un trafiğe çıktığını belirten Kacır, milletin ortak kazanımı olan Togg’un popülerliğinin her geçen gün arttığını vurguladı.

Togg’un, Türkiye’nin otomobil sektöründeki gücünü simgeliyor olması nedeniyle büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan Kacır, şu anda yollarda bulunan Togg sayısının artış trendinde olduğunu dile getirdi. Kacır, gelecek yılın üretim hedefleri konusunda da bilgi vererek, bu yılın üç katına yakın bir üretim artışının planlandığını aktardı.

Bakan Mehmet Fatih Kacır, 2024 sonunda tanıtılacak olan sedan modelinin ardından 2025 yılında Togg’un Avrupa’ya ihraç edilmeye başlanacağını ve aynı yıl içinde sedan araçların üretimine başlanacağını belirtti. Ayrıca, bu yıl sonuna kadar 20 bin aracın sahiplerine teslim edilmesi hedefiyle ilgili bilgi veren Kacır, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki başarı hikayesini daha da ileriye taşıma hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.