Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Kacır’dan dikkat çeken Togg açıklaması! Avrupa’yı Togg heyecanı sardı! 2025 yılında…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili olan Togg’un 2025 yılında Avrupa yollarına çıkacağını duyurdu. Togg’un yeni hedefleri gündemde!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli otomobilimiz Togg’un yeni hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tamamen elektrikli otomobil Togg’un 2025 yılında Avrupa yollarında görüleceğini aktardı.

Kısa süre önce Türkiye’de satışlarına başlanan Togg önemli bir başarı elde etti. Ön siparişi verilen 20 bin Togg’un yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un yeni hedeflerine de değindi.

2025 YILINDA TOGG AVRUPA’YA GİDİYOR!

Yıl sonuna kadar 20 bin ön siparişi alınan Togg’un sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Bakan Kacır, 2024 yılı sonu itibariyle Togg otomobilin artık Avrupa Birliği’ne (AB) ihraç edilme noktasına geleceğini aktardı. BU kapsamda 2025’te Togg’un Avrupa yollarında yer alacağı ifade ediliyor.

Doğuştan akıllı ve elektrikli bir otomobil olan Togg’un başlı başına Türkiye’nin yeşil dönüşüm ve karbon nötr vizyonunun en somut örneklerinden biri olduğunu aktardı. Bu kapsamda ilerleyen yıllarda daha farklı modeller de piyasaya çıkacak. Özellikle Avrupa’ya ve sonrasında tüm dünyaya Togg’un ihraç edilmesine yönelik atılımlar gerçekleştirilecek.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARALA YATIRIMLAR ARTACAK!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, elektrikli araçlarla ilgili olarak Türkiye’nin yol haritası hakkında da önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de son yıllarda elektrikli araçlara artan ilgi sonrasında yeni yatırım haberlerinin de geleceği ifade edildi.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve diğer şirketler ile irtibata geçildiğini aktaran Bakan Kacır, Çinli firmaların da Türkiye’ye çok ciddi bir ilgisinin bulunduğunu aktadır. Ülkeye değer katacak her yatırımcıya da kapılarının açık olduğunu aktaran Bakan Kacır, Önümüzdeki dönemde yeni yatırım haberlerinin geleceğini aktardır.

Toyota’nın şarj edilebilir hibrit üretiminde Avrupa’da ilk adımını Türkiye’de attığını ifade eden Bakan Kacır, kısa süre önce onun törenin de gerçekleştiğini ifade etti. Tesisin kapasitesinin 105 binden 400 binin üzerine çıktığını hatırlattı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı kabul etti