Bakan Tekin Kocaeli’de! “Eğitimde niteliğin odağında aile var”

Kocaeli Valiliğinde gerçekleşen eğitim toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitimde nicelik artışlarına değindi. Eğitimde nitelik konusuna da değinen Bakan Tekin, “Eğitim öğretimde kalite ve nitelik tartışmaların odağında aile var. Aile çocuklarını teşvik etmezse, örnek olmazsa eğitim öğretim sürecinde istenilen başarıyı elde edemeyiz” dedi

Bakan Tekin Kocaeli’de! “Eğitimde niteliğin odağında aile var”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 330 robotik kodlama atölyesinin açılışı için Kocaeli’ye geldi. Gününün büyük bir kısmını Kocaeli’ye ayıran Bakan Tekin’in ilk durağı Kocaeli Valiliği oldu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret eden Bakan Tekin, Valilik defterini imzaladı. Bakan Tekin’e Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve AK Parti İl Başkanı eşlik etti. Bakan Tekin daha sonra Karamürsel Alp Salonunda yapılan İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı.

“FİLİSTİN MESELESİ”

Değerlendirme toplantısı sonrası Bakan Tekin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin konuşmasında, “Pazar günü Cumhuriyetimizni 100’üncü yılı. Şimdiden Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyorum. Türkiye yüzyılı olan yüzyılın arzu ettiğimiz şekilde olmasını temenni ediyorum. Dünya şu anda bir insanlık imtihanına tabi tutulmuş durumda. Dünya barışını, temel insan haklarını ve hukukla sorumlu olan uluslararası yapılar başarısız olmuş durumdalar. Başarısız olduklarına göre tercihleri yada kurumları yönetimin tabi oldukları evrensel metinlerde sorunlar var.

“İSTİŞARE EDEREK KARAR ALIYORUZ”

Biz yaklaşık 4 ay önce bakanlık görevini devraldık. Gerekçemiz gerçekten büyük bir aileyiz. Büyük bir teşkilatız. Bu aile, bu teşkilat merkezi kararlarla veya merkezden yeri görmeden sağlıklı yönetilemeyebilir. Biz fiziki altyapıda ve içerik ile kararlar alamdan önce sahadaki mesai arkadaşlarımız ile, Valilerimize, belediye başkanlarımız ile istişare ederek karara alıyrouz. Kocaeli ilindeki eğitim fiziki altyapı eksiklikleri hem de ihtiyaç eksikliklerini, hem de niteliği artırmak için yapacağımız etkinlikleri değerlendirdik.

DERSLİK VE ÖĞRETMEN SAYILARINDA ARTIŞ

Bu sunum neticesinde bazı rakamları paylaşmak istiyorum. Son 21 yıllık AK Parti hükümetinde eğitimde başarılı mıyız başarılı değil miyizi rakamlarla paylaşmak istiyorum. 21 yıl önce 360 bin civarında derslik vardı. Bu dersliklerden bir kısmının 21 yıl içinde revize edildi. Bugün ise an itibari ile 750 bine yakın resmi ve özel dersliğimiz var. Yapı olarak 2 katına çıkmış durumda. Bu dersliklerde yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen ile eğitim veriyoruz. 21 yıl önce 500 bin civarında öğretmen vardı. Mevcut öğretmen sayısının 2 katından daha fazlası ile devam ediyoruz.

“BAŞKA ÜLKE OLSAYDI DEVRİM DENİRDİ”

Kocaeli’de 2001 itibari ile 9 bin 700 civarında bugün ise 30 bine yakın öğretmenimiz var. neredeyse 3’e katlanmış. 270 BİN öğrenci varken bugün 510 bin öğrenci. 2002 yılında Kocaeli’de 497 okul var. Bugün itibari ile inşaatı devam edenler ve ihalesi yapılanlar hariç 1586’ya çıkmış durumda. Derslik sayısı itibari ile 6 bin 700 derslikte 18 bin 525 derslik var. Başarı kriterimizin ne olduğunun anlaşılması lazım. Hepimizin eğitim öğretimden beklentileri farklı. Yapılanları görerek hareket etmemiz lazım. 2000’li yılların başında derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 dan fazlaydı bugün ise 22 bandında. Başka bir ülkede bu rakamlar olsaydı devrim yapmışlar denirdi. Bunları görmek lazım.

“TARTIŞMALARIN ODAĞINDA AİLE VAR”

Deprem tektikleri bizim değerlendirme toplantılarımızın başlıklarından biri. 99’ depremi sonrası ve öncesi yapılan okullarımızın tamamının tektikleri yapılmış. Yıkılıp yapılması gereken okullar ile ilgili kararlar verilmiş. Tüm bunları yaparken Milli Eğitim Bakanlığı paydaşları, desteklerini beklediğimiz kişiler ve kurumlar var. En büyük destekçimiz, toplumumuz ve ebeveynlerimiz. Eğitim öğretimde kalite ve nitelik tartışmaların odağında aile var. Aile çocuklarını teşvik etmezse, örnek olmazsa eğitim öğretim sürecinde istenilen başarıyı elde edemeyiz. Türk toplumunu bize destek vermeye davet ediyoruz. Eğitim öğretim ile ilgili çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğiz.

VALİ YAVUZ’A TEŞEKKÜR

İkinci paydaşlarımız hayırsever iş insanlarımız. Onlara gerçekten teşekkür ediyoruz. Bugün de açılışını yapacağımız bir hayırsever okulumuz var. Tüzel kişiler de müteşekkiriz. Bir başka önemli paydaşımız valilerdir. Tüm bu süreci takip eden valileri olduğunda çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Sayın valimize teşekkür ediyorum. Süreci yakından takip ettiğini gördüm.

“TÜM BELEDİYELERİN DESTEK OLMASI LAZIM”

Dİğer paydaşlarımız, siyasiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız ateşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz iel fiilen yapılan bir etkinliğe katılacağım. Merkezi otoriteye yerel yönetimlerin desteklerine önem veriyorum. Genel Bütçeden aldıkları bütçeden eğitim öğretime ayrılması gereken payı ayırmayan, bize yardımcı olmayan belediyeler var. Yardımcı olmak bir yana, belediyelerin sunmuş olduğu hizmetleri maksimum orandan tahsil eden belediyeeri görürken bir yandan da eğitim öğretime destek veren belediyeler olunca mutlu oluyoruz. Bunu siyasi parti ayrımı yok. Madem eğitim öğretim siyaset üstü o halde tüm belediyelerin bize destek olması lazım. Umarım eğitim öğretim dönemi başarılı olur” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ