Bakan Tekin’den öğrencilere; “Sizleri kodlamaca öğrenmeye davet ediyorum”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KODELİG etkinliğinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğrencileri ‘kodlamaca’ öğrenmeye davet etti

Bakan Tekin’den öğrencilere; “Sizleri kodlamaca öğrenmeye davet ediyorum”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve diğer paydaşlar işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen KODELİG’23 Robotik Kodlama yarışmasının ödül töreni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımı ile bugün yapıldı. Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan KODELİG Yarışmasının ödül törenine, kocaeli genelinde faaliyete başlayan 330 kodlama sınıfının resmi açılışı yapıldı.

“İKİNCİ YÜZYIL KIYAM YÜZYILI”

Etkinlikte konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “İlk yüzyıl kurucu yüzyıl. İkinci yüzyılı dediğimiz yüzyıl diriliş ve kıyam yüzyılıdır. Ecdadımızın gerçekleştirdi hak ve adaleti taşıyacak vizyona sahibiz. Yapay zeka gibi alanlarda yatırım yaprak bu iddiamızı daha da pekiştireceğiz. Milli mücadelmeizin eşsiz komutanı gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü azizi şehitlerimizi ve kahramanlarımızı yad ediyoruz” dedi.

“BİLGİSAYAR KİMSENİN İLGİSİNİ ÇEKMEZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Tekin, “İnşallah 2071 yılına geldiğinde sizler 60’lı yaşlarda olacaksınız. Güzel işler yapmayı cenabı hak nasip eder. Ben milli eğitim bakanlığına, öğretmenlere ve gençlere güveniyorum. Bugün çok güzel bir haftanın içindeyiz. Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlayacağız. Bakanlık olarak tüm illerde bu coşkuya ortak olacak faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeyi bize vatan kılan atalarımızı rahmetle yad ediyorum. Şu anda okullarda masaüstü bilgisayara dağıtıyorum dese başkanımız kimsenin ilgisini çekmez.

“BİR MADDE İÇİN SAATLER HARICIYORDUK”

Eğitim çok hızlı gelişiyor. Bakanlık da bu değişime göre kendi programını revize etmek zorunda. Bizim gençliğimizde il halk kütüphanelerinde kuyruk beklerdik. Ansiklopedide bir maddeyi bulmak için gün harcıyorduk. Bunlar milattan önce değil. Kendi çocuğuma da kitapları devlet dağıtıyor dediğimde başka kim dağıtacak diyor. Bizim zamanımızda kırtasiyeye gidip önceden para yatırırdık. Dönem bittiğinde parasını verdiğimiz kitaba sahip olamadığımızı hatırlıyorum.

“FİZİKSEL KOŞULLAR DA DEĞİŞİYOR”

Bütün gelişmeleri takip ederken doğal kaynakları da takip ediyoruz. Etrafımızda sınırlar değişiyor, ülkelerin isimleri değişiyor. Bunlardan bahsetmezsek, çocuklara eksik bilgi vermiş oluruz. Sayın Başkan eğitimde ne kadar hızlı değişim olması gerektiğini izah etti. biz de bakanlık olarak bu değişimlerle eğitim sistemini zenginleştirmeye çalışıyoruz. Sadece eğitimin içeriği değil fiziksel koşulları da değişiyor. Bizim yaptığımız okullar yeniliklere, yenilenebilir enerjiye uygun inşa ediyoruz. Bu okullarda 2002 yılına kıyasla derslik sayısını 2 katına arttırmış durumdayız. Fiziki şartları uygulamaya çalışıyoruz.

“620 BİN AKILLI TAHTA”

Fatih projesi sadece bilgisayar projesi değil. Tüm okullarda internet altyapısı imkanı oluşturmak ve internet vermek. İnternete erişen çocuklara içerik üretmek. Dördüncüsü de sınıflarımızda akıllı tahta denilen ders materyallerini oluşturmak. Fatih Projesi başladığından beri 580 bin sınıfın akıllı tahta ihtiyacını giderdik. Eksik kalan okullarımız ve ömrünü tamamlayan tahtaları değiştirdiğimiz zaman 620 bin Akıllı tahtayı tamamlayacağız. Bu yaptıklarımız bir yana 2 bine yakın okulda bilişim teknolojileri laboratuvarı kurduk.

“YATIRIMLAR 1 SENE SONRA ÖMRÜNÜ TAMAMLIYOR”

Yenilikçi sınıflar adı altında yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kurduğumuz tahtaları teknolojileri daha iyi kullanabilmeleri için çalışıyoruz. Gelişimleri de takip ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili yapılabileceklerin bir sınıfı yok. Çok emek vererek çok para verdiğimiz yapılar 1 nesil geçtikten sonra akıllı tahta ömrünü tamamlamış oluyor. Yeni ürün ise bambaşka bir teknoloji olmak zorunda. Dünya çok hızlı değişiyor. Bakanlığın bünyesine 76 bin kurum var. Hepsi ile ilgili karar veriyoruz. Ücradaki bir okulun ihtiyacı ile Kocaeli’deki bir okulun ihtiyacı bir değil. Yerel yönetimlerin desteklerine ihtiyacımız var. Onların destekleri olmadan her koşula uygun proje üretemeyebiliriz. Yerel yöneticilerin bizim her daim yanımızda olan paydaşı olmasını rica ediyorum. Dünyanın yeni bir dili var. Sizi kodlamaca öğrenmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ