Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Yumaklı: “Kocaeli’yi yönetmek birçok ülkeyi yönetmekten fazlasıdır”

AK Parti İl Başkanlığında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocaeli’nin son 21 yılda 7 milyar lira yatırım aldığını ifade ederek Kocaeli’nin önemine vurgu yaptı. Bakan Yumaklı, “Kocaeli’yi yönetmek birçok ülkeyi yönetmekten daha fazlasıdır” dedi.

AK Parti İl Başkanlığında

Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bugün önemli bir protokol imzalandı. Kocaeli’de imzalanan protokol için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Kocaeli’ye geldi. Sabah saatlerinde gerçekleşen etkinliğin ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti İl Başkanlığına geldi. Teşkilat ile bir araya gelen Bakan Yumaklı toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“HER ZAMAN YANIMIZDA OLDUNUZ”

Selamlama konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, “Bugün sizi Kocaeli teşkilatları olarak ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Her zaman Kocaeli konusunda yanımızda oldunuz. 7 Ocak’ta Cumhurbaşkanımız Tahir Büyükakın başkanımızı açıklamıştı. Sahadaydık. Bugün akşam üstü aranacağız ve adaylarımızı arayacağız. Her zaman sahadayız. Yarın saat 12.00’da aday tanıtımı yapacağız” dedi.

“KOCAELİ’Yİ YÖNETMEK BİRÇOK ÜLKEYİ YÖNETMEKTEN DAHA FAZLASIDIR”

Daha sonra söz alan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Çok heyecanlı bir süreç tatlı bir heyecan bu. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu şöyle bir formül ile anlatmıştı. Adaylıklar ile ilgili konular tatlı bir rekabet içerir. O süreç bittikten sonra hepimiz bir oluruz. Herkes elinden gelenin en iyisni bu davanınn ruhuna, bu davanın davranışına uygun olarak hareket eder. İnşallah bu sürecin tüm aday adayları için hayırlı olmasını diliyorum. Gün sonunda hizmet ile sonuçlanacak. Bir vebali işaret eder. Değerli Başkanımız Tahir Büyükakın’ı tebrik ediyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmak, birçok ülkeyi yönetmekten daha fazlasını ifade eder. İnşallah hayırlı, güzel, faydalı, Kocaeli’miz için hizmetle dolu bir yıl geçirir” ifadelerini kullandı.

“ÇOK KOLAY OLMADIĞININ FARKINDAYIZ”

Sözlerine devam eden Bakan Yumaklı, “Sadece Kocaeli değil Türkiye’nin neresine gidersek gidelim, ak parti belediyeceiliğinin olduğu ve olmadığı yerler arasında bariz farklar görürüz. Bugüne kadar AK Parti’nin yerel siyasette uyguladığı hizmet kalitesini, onların sorunlarına derman olma sonucunu gösterir. Bir kısmında söylenenler vardır, bir yanda yapılanlar vardır. Ak Parti yapan taraftadır. Kocaeli’de ilçe belediyelerinden de olduğunu görüyoruz. Gerek tahir Başkanımız, gerekse ilçe belediye başkan adaylarını kutlamak isterim. Türkiye’nin tüm illerinde Türkiye yüzyılı şehirlerini inşaa edeceğiz. Ak Parti 21 yıldır kendini yenileyerek gelir. AK Parti kendi içinde yarışan bir partidir. Milletimiz için daha güzelini yapmak için çabalıyoruz. Çok kolay olmadığnın farkındayız. Mirasçısı olduğumuz değerlerin çok büyük etkisi var. Memlekete hizmet etme konusunda samimi olalım. Önce hizmet, önce memleket, önce Türkiye demekten vazgeçmeyelim.

“KOCAELİ’YE YAKIŞIR BİR ZAFER”

Partim adına, bakanlığım adına bu partinin en uç noktalarında görev yapan tüm büyüklerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu gayretin bir sonucudur. Bu bizim diğer partilerden olan farkımız. Kocaeli de aynı şekilde varisi olduğumuz kültürün mirasçısı olarak belli bir duruşa sahip. 2002’den beri bu duruşu AK Parti’nin girmiş olduğu seçimlerde partimizi en üst seviyeye çıkararak göstermiş durumda. Cumhurbaşkanımızın seçimi aldıktan sonra verdiği ilk mesaj 31 Mart seçimlerine hazırlık oldu. 31 Mart 60 gün sonra gelecek. 31 Mart akşamı AK Parti’nin kendine has özelliği ile zaferlerine bir yenisini daha eklemiş olacak. Bizler bunun Kocaeli’ye yakışır bir zafer olmasını isteriz. Bütün zaferlerimiz buna yakışır nitelikte olacak.

“7 MİLYAR LİRALIK TARIM DESTEĞİ”

AK Parti 2001 yılında değişim sloganı ile yola çıkmıştı. Geçtiğimiz 21 yılda nelerin değiştiğini hepimiz görüyoruz. Bizlerin hizmetine sunulan sayamayacağım birçok hizmette çığır açıldı. Son 21 yılda Kocaeli 7 Milyar liralık tarım desteği verildi. Hem Büyükşehir Belediyemizin, hem ilçe belediyelerimizin ciddi desteği var. Belediyelerimiz ile birlikte projeler geliştirerek çalışacağız. Tarımsal İhracat rakamı 14 katına çıkmış. Yapılacak olan çok şey var. 21 yıl boyunca bu ülkenin gerçek cevherini ortaya çıkardı AK Parti. Bizler hep başkalarının yaptıkları örnek verilerek büyümüş bir nesiliz. Eğer bir kardeşimiz uzay çalışması yapıyorsa buna dil uzatmanın o işe zararı olmaz. Bu şekilde ifade edenler küçülür. Bizlere hep başkanlarının yaptıkları örnek gösterildi.

“SONUÇTAN KAYGIMIZ YOK”

Bizim sonuçtan kaygımız yok. Rekorun ne olacağını merak ediyoruz. Bunu da 18 yılını bu şehirde yaşamış biri olarak, Kocaeli’nin tüm gelişimlerini yakından takip eden biri olarak söylüyorum bundan sonra yeni bir rekor bekliyoruz. Gözümüz bir yandan Kocaeli’de olacak. Bugün evime geldim. Bir aile sıcaklığına karşıladı Kocaeli bizi. Bizlerin en büyük gücü sizlersiniz. 31 Mart bir şeyin mührü. Artık bir daha bu ülke bizim yapacağımız, hayata geçireceğimiz konuların mührü olacak. Birlikte el ele vererek muvaffak olacağız. Şimdiden kocaeli’ye, adaylarımıza ve teşkilatımıza başarılar diliyorum” dedi.