Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık açıkladı: 9 Ağustos itibariyle hesaplarınızda

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Cumhurbaşkanımızın onayıyla Türkiye Aile Destek Programı’nın bu yılın sonuna kadar devam etmesini sağladık. İlk ödemeleri ise 9 Ağustos’tan itibaren vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

 Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık binasında gazetecilerin Türkiye Aile Destek Programı hakkında yönelttiği soruları yanıtladı. Sosyal politika uygulamalarını hak temelli ve vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sürdürdüklerini belirten Göktaş, şu açıklamalarda bulundu:

“Küresel salgın sürecinde başlattığımız Türkiye Aile Destek Programı ile ülkemizde birçok aileye finansal destek sağladık. 2022 yılında başlayan bu programın son ödemesini haziran ayında hak sahiplerine gerçekleştirmiştik. İlk olarak 12 aylık bir süre için uygulanan bu program, memurlar dışında emekliler, dul, yetim ve mevsimlik işçileri de kapsayarak geniş bir kitleye hitap ediyor. Geçtiğimiz yıl programı 12 ay daha uzatmıştık.”

HER AY 3 MİLYONDAN FAZLA AİLEYE ÖDEME DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Türkiye Aile Destek Programı’nın bu yıl sonuna kadar devam edeceğini hatırlatan Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

“Ailelerimizden programın uzatılması yönünde yoğun talepler aldık. Programın süresinin uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos’tan itibaren vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız. 2024 yılının sonuna kadar her ay 3 milyondan fazla haneye, toplamda 4 milyar lira ödeme yapılacak. Ailelerin aylık gelirine ve çocuk sayısına göre belirlenen bu ödenekler, elektrik tüketim desteğini de kapsıyor. İki yıllık program süresinde 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağladık. Ayrıca, yaklaşık 7 milyon çocuk için 20 milyar lira üzerinde çocuk desteği verdik. Aile Destek Programı aracılığıyla toplamda 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis ettik.”