Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Bakanlıktan arıyorum!

Türkiye Karate Federasyonu bürosundan olmayan bazı şahısların kulüpleri arayarak yönetim kurulu karar defterinin son üç kararını istedikleri ya da kulübün aktif olmadığını belirterek oy hakkınızın bulunmadığı şeklinde aramalar yapıldığı duyumunu almaktayız.
Yönetim kurulu kararı istemelerinin amacı delegelerin kulübe üye yapılıp yapılmadığını tespiti ve hedefine yöneliktir.
Kötü niyetli bu aramalara itibar edilmemesi ve hiçbir şekilde kulüp ile ilgili bilgi ve belge paylaşımı yapılmaması gerekmektedir.
Kulüplerimizin tamamını Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemi’nde kayıtlı bilgileri kişisel verileri koruma kanuna aykırı olarak Türkiye karate federasyonu başkanı tarafından sızdırılmakta ve tahkim kuruluna yapılmış olan itirazda delil olarak kullanma yoluna gidilmiştir.

Kulüplerin yönetim kurulu üyelerinin isim listesi tahkim kuruluna yapılan itirazda kanıt olarak sunulmuş ve bu üyelerin kimlik bilgileri açığa çıkmıştır.
Bu bilgileri sızdıran karate federasyonu başkanı ile tahkim kuralına itirazda bulunan Ümit Ertan Tunç isimli Tunç Spor Kulübü Başkanı hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikâyette adı geçen on kulüple birlikte kişisel verileri koruma kurumu kanununa uygun olarak suç duyurusunda bulunacaktır.
Diğer taraftan bazı kulüpleri “Bakanlıktan arıyorum, bakan yardımcısının selamı var, bizim adayımızı destekleyin” diye gelen aramaların numaraları tespit edilerek ilgili yerlere iletilecektir. Bu numaraları doğrudan bakanımızın isminin kullanıldığı hakkında gerekli işlemin yapılması talep edilecektir.
Mevcut federasyon başkanı bu seçimi kazanamayacağını anladığı için çekilen kuranın iptali için hâkim kuruluna dava açtırmış ve bu açtırdığı dava ile ilgili yine kendisi olumlu görüş yazdırmıştır.

Davanın konusu şudur
7405 sayılı kanuna göre Spor kulüpleri yönetim kurulu üyeleri bir başka kulübün yönetim kurulunda görev alamaz.
Bu konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemine sızarak ya da girerek kulüp yönetim kurulu üyelerinin bilgilerini üçüncü şahıslara aktarmıştır.
Çıkar yol bulamayan federasyon başkanı teknik kurul üyesinin oğlu vasıtasıyla bu davayı açtırarak önce federasyondan olumsuz görüş bildirmiş yönetim kuruluna yapılan itirazını reddetmiş; ancak sonrasında tahkim kulunun federasyondan istediği görüşte ise şikâyet edenin haklı olduğunu ifade etmiştir.
Zaten normal olarak bir kulüpte yönetim kurulunda üye olanlar diğer kulüpte olamıyor buna işlem yapılamamaktadır. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bu durumda bizzat kulübü arayıp uyarıyor şu kişi diğer kulüpte üyedir, bu kişiyi değiştirin uyarısında bulunuyor. Bunu yaşayan kulüplerimizde oldu. Bu başvuru da bence askıda kalacaktır.
Ne yazık ki korkunun ecele faydası yoktur!
Camiaya, federasyon başkanlığına en yakın isim olan Ercüment Taşdemir ve ekibi, tahkim kuruluna şikâyet ettiği söylemiyle propaganda yapılmış, ancak esas itirazı yani kuranın toptan iptalini talep ederek kötü niyetler açıkça ortaya çıkmıştır.
Nitekim kulüpler 2022 ve 2023 yılında maçlara katılmış ve oy hakkı elde etmişlerdir.
2022 ve 2023 yıllarında bu kulüplerin maça alınmasını sağlayan yine mevcut federasyon başkanıdır.
İtirazı yaptıran da mevcut federasyon başkanıdır.
Kaldı ki diğer taraftan kulüplerin yönetim kurulu üyeleri ile ilgili 26 Ekim 2024 tarihine kadar süre uzatımı yapılmıştır.

Artık her türlü dalavere işlerine baş vurma artacak gibi görünüyor. En azından giderayak dürüst olarak gidilse daha iyi olur bence.

TÜRK KARATESİNİN ACI KAYBI

Karate camiamızın kıymetli, muhterem antrenörlerinden Mehmet Delioğlu hocamızın vefat ettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Yalova ilimizde Karate-Do’nun yayılmasını sağlayan binlerce sporcu yetiştiren, camiamızın emektarı Mehmet Delioğlu hocamıza Yüce Allah’tan rahmet mekanı cennet bahçelerinden bir bahçe olmasını diliyorum.
Kederli ailesine, sevenlerine ve Karate camiamıza sabırlar diliyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER